u puli

Autom na zebri naletio na ženu i usmrtio je; riječ je o istarskom političaru

28.09.2020 u 17:56

Bionic
Reading

U ponedjeljak u 15,39 sati istarska je policija zaprimila dojavu da je došlo do naleta vozila na pješakinju u Puli kod Osnovne škole "Kaštanjer"

Na mjestu događaja je starija ženska osoba preminula. Nesreća se dogodila u blizini pješačkog prijelaza. Da li ju je automobil udario baš na "zebri" - utvrđuje se očevidom koji s policijom provodi dežurni županijski državni odvjetnik.

Vozilom je upravljao je poznati istarski političar, 82-godišnji Josip Anton Rupnik, javlja Glas Istre.

On je dugogodišnji vijećnik u Skupštini Istarske županije i član vladajuće koalicije. Osnivač je i predsjednik stranke Zeleni savez, a predsjednik je i ekološke udruge Ekop Istra.

'Nisam vozio brzo, možda 30 do 40 kilometara na sat. Tamo se u blizini nalazi osnovna škola Kaštanjer i uvijek kad tamo prolazim, po inerciji usporim. Tako je bilo i ovaj put. U jednom trenutku, pješakinja se samo stvorila ispred mene. Nije prolazila na pješačkom prijelazu, već je bila van njega. Doslovno je izletjela ispred mog automobila i nisam je vidio. Bila je to sekunda i pješakinja se našla ispred mog vozila i dogodilo se to što se dogodilo', kazao je Rupnik.