MAJE SU BILE U PRAVU

Australska premijerka potvrdila smak svijeta

06.12.2012 u 19:40

Bionic
Reading

Australska premijerka Julia Gillard upozorila je svoje sunarodnjake da su predviđanja drevnih Maja o smaku svijeta bila točna te da dolaze posljednji dani, doduše u smrtno ozbiljnoj videoreklami za humorističnu radijsku emisiju, prenose svjetski mediji

'Bez obzira na to hoće li smak svijeta skriviti zombiji, demonske zvijeri iz pakla ili će nas u potpunosti preplaviti i uništiti korejski pop (K-pop), od mene možete očekivati samo jedno: maksimalno ću se angažirati i boriti za vas do samoga kraja', rekla je Julia Gillard, kako prenlosi portal Klix.ba, u poruci koju završava rečenicom: 'Sretno vam bilo svima!'

Premijerka je reklamirala radioemisiju pod nazivom 'Smak svijeta' koja se počinje emitirati 7. prosinca, no iz australskog dnevnika Herald Sun ipak su nazvali njezin ured tražeći objašnjenje.

'Zar Australci s vremena na vrijeme nemaju pravo na malo smijeha? U svakom slučaju sutra je smak svijeta. Ne biste li i vi o tome trebali pisati?' odgovorila je glasnogovornica premijerkina ureda novinaru Heralda, a prenosi američka TV mreža MSNBC.

Navodno proročanstvo Maja o smaku svijeta 21. prosinca 2012, podsjeća Klix.ba, prati toliki publicitet da je i američka svemirska agencija NASA našla za potrebno objaviti priopćenje u kojem opovrgava takvu mogućnost.

'Svijet neće okončati u 2012. Naš se planet dobro drži već dulje od četiri milijuna godina, a vjerodostojni znanstvenici iz cijelog svijeta ne znaju ni za kakvu prijetnju povezanu s 2012. godinom', ističe NASA.

Šaljiva poruka premijerke Gillard