TURIST SKRENUO SA ŠETNICE

Australija traži istragu zbog pogibije na Braču

13.06.2011 u 11:08

Bionic
Reading

Dvadesetpetogodišnji Australac poginuo je u padu s litice u Hrvatskoj, potvrdilo je australsko ministarstvo vanjskih poslova. Australski mediji pišu da je nesretnik umro u subotu ujutro, nakon što je pao sa 10 metara visine u Bolu na Braču

Hrvatska policija identificirala je žrtvu i utvrdila da je riječ o Australcu Owenu Christopheru Bignellu, piše australski the Age.

Policija je izvijestila da je Bignell hodao sa svojom djevojkom po šetnici uz luksuzni hotel Elaphusa, u ranim satima u subotu. U jednom trenutku sišao je sa staze u borovoj šumi kako bi izvršio nuždu.

Po mraku je pao niz liticu i, po svemu sudeći, slomio kičmu.

'Nije bilo tragova nasilja i nema sumnjivih okolnosti. Bila je to nesreća', izjavila je lokalna policija za Croatian Times.

Mjesto na kojemu je pao nalazi se u blizini pitoreskne plaže Zlatni Rat.

Tijelo poginulog Australca prevezeno je u splitsku bolnicu, gdje će se obaviti obdukcija.

Australsko Ministarstvo vanjskih poslova nije navelo ime žrtve, ali je poručilo da je muškarac umro od posljedica ozljeda zadobivenih uslijed pada. Diplomatsko osoblje u Hrvatskoj bilo je u kontaktu s družicom poginulog Australca, za koju je lokalna policija navela da se zove Laura i da ima 25 godina.

Australsko veleposlanstvo u Zagrebu također je stupilo u vezu s lokalnim vlastima kako bi se istražio incident, a djelatnici australskog ministarstva vanjskih poslova i trgovine u Canberri stupili su u kontakt s obitelj poginuloga u australskoj državi Victoria.

U kolovozu prošle godine 24-godišnja Tanya Hearnden iz australskog Werribeeja poskliznula se i udarila u morske stijene u Dubrovniku, ali je uspjela preživjeti.

Ni 24 sata od navedene nesreće, 25-godišnji australski 'backpacker' našao se u kritičnom stanju nakon pada s klisure na betonski krov kuće na splitskom području.