ZABRINJAVAJUĆI BROJEVI

Assassins Creed 4, Battlefield 4 i Call of Duty Ghosts podbacili u prodaji

11.11.2013 u 13:49

Bionic
Reading

Loše vijesti ili dolazak nove generacije - prosudite sami!

Općenito pravilo u gaming industriji glasi: ako radiš nastavak, bolje ti je da se proda u više primjeraka od prethodnika. Situacija sa Dead Spaceom dovela je do zatvaranja franšize, fanovi su bili razočarani izforsiranim posljednjim nastavkom i realno gledano - nitko na kraju priče nije bio zadovoljan. Što se dešava sa posljednjim valom igara? Pa, njihova prodaja također nije neko cvijeće.

 

 

Nama se igra dopala...

 

Sudeći prema kolegama sa MCVUK.com niti jedan od nedavno izdanih naslova ne parira svojem prethodniku. Glavni i vjerojatno najomraženiji od njih, CoD: Ghosts, prodao je pola kopija u usporedbi sa svojevremenom uspješnicom Call of Duty: Black Ops 2. Prije nego što počnete likovati kako CoD konačno propada, bacite pogled i na Battlefield 4 koji je u usporedbi sa čuvenom trojkom prodao 69 posto manje kopija. Konačni natjecatelj u dubokom ronjenju je novi Assassin's Creed 4 koji je u komparaciji sa trojkom prodao 60% manje kopija.

 

 

Ne znam stvarno...ovaj vojnik sa BF 4 covera je pljunuti Ciganović :D

 

 

 

Prva stvar koja nam je pala na pamet kao potencijalni razlog ovako stelarne prodaje je apsolutno ista koju su spomenuli MCVUK-ovci, a to je dolazak nove generacije konzola. Ljudi, naime, sakupljaju novac za PS4 i Xbox One, što je vrlo vjerojatno uzrokovalo podbacivanje u prodaji igara trenutne generacije. Nadamo se.