ODBAČENE BOMBE I RAKETE

Arsenal smrti u Jadranu prijetnja životinjama i ljudima!

jadransko more, riva

jadransko more, riva

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Talijanski novinar Gianni Lannes ispričao je za Glas Istre kako avioni NATO-a prilikom povratka iz vojnih misija neiskorištene bombe i rakete bacaju širom Jadranskog mora i da je riječ o 'pokretnom arsenalu smrti'

Takvih zona je 24, a one se ne nalaze samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako s talijanske tako i s hrvatske strane, kaže Lannes i dodaje da se zone za vojni otpad prostiru od Trsta, odnosno sjevernog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Maria di Leuce, grada pred Otrantskim vratima.

Podatak je rezultat višegodišnje istrage koju je Lannes sažeo u knjizi koja je spremna za objavu.

'Na dnu pred obalom Pesara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svjetskog rata i iz vojne misije NATO-a iz 1999., prilikom bombardiranja Srbije.

Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih kemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne mijenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti

Moja su otkrića rezultat istraživanja podmorja, odnosno višemjesečnog rada u vojnim arhivima diljem Europe. Nedavno je duž talijanske obale zabilježen masovni pomor kornjača i delfina, a u talijanskoj državnoj agenciji Icram, koja prati tu pojavu, navode da su na tijelima uginulih životinja pronađene opekline i duboke rane', priča Lannes za Glas Istre.

U knjizi koju se sprema objaviti navodi zastrašujuće podatke o iznimno velikom broju slučajeva tumora kod novorođene djece na poluotoku Gargano, preko puta Visa, te o raznim urođenim malformacijama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi