KOMENTIRAO PREMIJERA

Arsen Bauk opleo po Plenkoviću: Odvijač ima dvostruku konotaciju

18.12.2016 u 19:35

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk prokomentirao je izjave Andreja Plenkovića o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu jer je, gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva', premijer na upit da se odredi prema HOS-ovoj ploči i pozdravu 'za dom spremni', rekao kako on ima dvostruku konotaciju, a na sličan je način pojasnio i svoj stav o zabrani zvijezde petokrake

'Odvijač ima dvostruku konotaciju. Jedna je zavidavanje (zavijanje), a druga odvidavanje (odvijanje)', napisao je Arsen Bauk na svom Facebooku, aludirajući na 'dvostruku konotaciju' o kojoj je pričao Andrej Plenković pojašnjavajući pozdrav 'za dom spremni', odnosno kontekste u kojima bi zabranio zvijezdu petokraku, a u kojima ne. Iako je voditelj emisije 'Nedjeljom u dva' inzistirao na 'jednostranijem' odgovoru, Plenković je u nekoliko navrata inzistirao na depolitizaciji navedenih pitanja.

'I da i ne je vaš odgovor?' pitao je Stanković. 'Kao odgovoran premijer hoću da to pitanje riješimo na pluralistički način, zatvorimo ga i okrenemo se budućnosti', odgovorio je premijer Plenković.

Pozdrav ima dvostruke konotacije - u Jasenovcu ima konotaciju na režim koji je ubijao ljude u logoru i dijelim taj stav. Međutim, to je spomenik poginulima HOS-a. Pogledajte izdvojeno mišljenje suca u odluci o korišnjenu tog pozdrava od strane Josipa Šimunića pa ćete vidjeti kako je ta tema kontroverzna', rekao je, među ostalim, Plenković u emisiji 'Nedjeljom u dva', a detaljnije o njegovom gostovanju, tijekom kojeg se Plenković ispričao svima koje je ta ploča, postavljena u Jasenovcu, uvrijedila, čitajte na ovom linku:

'NEDJELJOM U DVA'
Andrej Plenković: Ja vam dosta volim čokoladu i ne gledam tko je proizvodi