ZAMALO ODVJETNIK ZARAĆENIH STRANA

Anto Nobilo ipak ne zastupa Dijanu Čuljak

09.06.2011 u 08:09

Bionic
Reading

Kada je objavljeno da u brakorazvodnoj parnici poznatu urednicu HTV-a, Dijanu Čuljak, zastupa čuveni odvjetnik i poduzetnik Anto Nobilo, mnogi su ostali iznenađeni: nedavno je bio rastrgan između dvije strane u sukobu Danka Končara i obitelj Vinke Cetinski, da bi se sada ponovno našao u sličnoj situaciji, s Damirom Polančecom koji je optužio ravnatelja policije Olivera Grbića za političko-policijsko aranžiranje prijava s jedne strane, i s Dijanom Čuljak, koju je Aktual prozvao za vezu s tim istim Grbićem, s druge strane. Nobilo nam je odgovorio da ipak ne zastupa Dijanu Čuljak, no nije želio precizirati znači li to da ju je zapravo odbio kao klijenticu

Na rubovima skandala oko navodne romanse poznate TV novinarke i ravnatelja policije, koji se našao u središtu velike političke afere koju HTV, kao i drugi mediji, intenzivno prati, pojavila se još jedna zanimljiva podudarnost. Dijana Čuljak, koja je najavila da će tužiti medije zbog laži da je u vezi s Oliverom Grbićem, i Damir Polančec, koji je optužio Olivera Grbića da lažno podmeće opoziciji, imaju još nešto zajedničko – odvjetnika Antu Nobila.

Činjenica da je TV novinarka angažirala poznatog odvjetnika u procesu razvoda braka ne bi bila neobična da je tjednik Aktual u utorak nije objavio uz priču o njezinoj navodnoj vezi s ravnateljem policije, zbog čega je isti dan i HTV proveo istragu ne bi li utvrdio utječu li događaji iz njezinog privatnog života na izvještavanje o 'slučaju Grbić'.

Za HTV, koji je brzinski proveo istragu, nema ničeg spornog u takvoj kombinatorici, no može li 'miksanje klijenata' biti opterećujuće za Antu Nobila? Odnosno, smeta li bivšem potpredsjedniku Vlade, koji je u ratu s HDZ-om, da njegov odvjetnik, nakon što je protresao vladajuću stranku, preuzima slučaj žene za koju se lijepi afera s 'vojnikom partije' Grbićem? I zašto bi novinarka uopće angažirala odvjetnika koji je osmislio akciju kojom je ozbiljno uzdrman njezin navodni partner?

U kratkom razgovoru za tportal odvjetnik Nobilo kazao nam je da ipak neće zastupati Dijanu Čuljak u brakorazvodnoj parnici. Nasmijao se i rekao: 'Bio bih u sukobu interesa.' Na naš upit je li njihov poslovni aranžman razvrgnut naknadno, nakon što je u medijima već objavljena i njezina afera i njegov angažman, Nobilo kaže: 'Ne mogu o govoriti o povjerljivim odnosima s klijentom.'