PREDSJEDNIČKA KAMPANJA U SABORU

Antičević Marinović: Kosor je ljubomorna na moj bedž

20.11.2009 u 15:12

Bionic
Reading

Nakon upozorenja premijerke Kosor nekolicini SDP-ovih zastupnika da ne nose predizborne bedževe u Saboru, na današnjoj sjednici to je bio neizostavan modni detalj

U inat premijerki Jadranki Kosor koja se na jučerašnjem aktualnom prijepodnevu zapitala smije li Ingrid Antičević Marinović u Saboru nositi bedž na kojemu piše 'Pravda', većina SDP-ovaca danas je na svojim sakoima i košuljama istaknula bedž koji je inače dio promidžbenog materijala za njihovog predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića.

Vladimir Šeks i Ingrid Antičević Marinović

'Kraj svoje puste kolekcije prekrasnih, zlatnih, dijamantnih i drugih bedževa, ona gleda moj. Očito je ljubomorna jer njezini ništa ne govore, a na mome piše Pravda', objasnila je za tportal.hr Kosoričinu reakciju Antičević Marinović i istaknula da je to bio samo način da Kosor izbjegne njezino pitanje o vlasništvu Luke Zadar.

'Mislila sam da zaista ne zna ništa o Luci i da će to lijepo i objasniti, ali izbjegavanje pitanja govori o tome da očito zna puno više', kaže Antičević Marinović, koja smatra da se Kosor i dalje ponaša kao zastupnica koja predbacuje tko što treba nositi u Saboru, a ne kao premijerka.

Kosor je, naime, odgovorila samo da je Luka Zadar dioničko društvo i da detalje treba provjeriti te je sve svoje snage usmjerila na predizborni bedž Ive Josipovića. Zamolila je da predsjednik Sabora provjeri je li izborna promidžba dozvoljena u Saboru.

Danas nismo o tome ništa čuli, ali su SDP-ovci danas pokazali što misle o toj primjedbi pa su gotovo svi nosili bedž.

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks nije bio raspoložen za razgovor o pravilima u Saboru, a drugi potpredsjednik Ivan Jarnjak nije ulazio u pravilnik nego je samo rekao da se 'nikada dosada niti jedan kandidat nije promovirao u Saboru'. 'Sabor nije mjesto za to', zaključio je Jarnjak.