AFERA HOTMAIL

Ante Ramljak: Ja sam pozvao Šavorića u Vladu

25.05.2018 u 17:32

Bionic
Reading

Bivši izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak za Novu TV je izjavio kako je on bio taj koji je pozvao odvjetnika Borisa Šavorića u Vladu da se priključi izradi Lex Agrokora.

Ante Ramljak se sam obratio Novoj TV jer je htio da se čuje njegova strana priče. U trenutku angažmana odvjetnika Šavorića, tvrdi Ramljak, nije se znalo za poveznicu sa ruskom bankom. A kasnije je ih je Šavorić uvjeravao, objašnjava Ramljak, kako s Rusima nema formalni angažman tek da ga se propituje preko partnera.

"Između ostalog, na moj prijedlog je pozvan i gospodin Šavorić. Od strane vlade pozvano je 4 do 5 odvjetničke kancelarije, od toga su dvije imale sukob interesa jer su radile za Agrokor ili u Agrokoru. Jedna nije imala dovoljno stručnosti u korporativnom pravu dok je gospodin Šavorić s obzirom na njegovu stručnost i iskustvo u predstečajnim nagodbama ostao s nama kao pravni savjetnik", kazao je Ramljak za Novu TV.

Na upit je li mu netko iz premijerove blizine sugerirao da kaže da je on pozvao Šavorića kazao je da nije.

'Ne, apsolutno ne! Apsolutno ne. Nemam nikakve kontakte s nikim u zadnjih dva i pol mjeseca, tri od kad nisam izvanredni povjerenik s nikim iz premijerove blizine', kazao je Ramljak.

  • +11
Ante Ramljak Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal