ŠPIJUNSKA ROMANSA

Anna Chapman se želi udati za Snowdena

04.07.2013 u 09:32

Bionic
Reading

Nekadašnja ruska špijunka Anna Chapman ponudila je brak bivšem zaposleniku američke agencije NSA Edwardu Snowdenu, kojega su američke vlasti optužile za špijunažu. Snowden je, kako se vjeruje, danima u međunarodnom dijelu moskovske zračne luke te, bez putovnice, čeka hoće li mu neka država odobriti azil

'Snowdene, hoćeš li se oženiti mnome?', napisala je na Twitteru Anna Chapman, zbog špijunaže protjerana iz SAD-a 2010. godine.  Snowden je tražio azil u Rusiji, ali je ubrzo povukao zahtjev, nakon što je Putin izjavio da Snowden treba 'prekinuti aktivnosti koje štete' SAD-u ako želi ostati u Rusiji. Anna Chapman je protjerana iz SAD-a zbog špijunaže, zajedno s još devet ruskih agenata.

Otkada se vratila u Rusiju, vrlo često se pojavljuje u medijima, što je neuobičajeno za bivše pripadnike tajnih službi. Američko pravosuđe podiglo je optužnicu protiv Snowdena zbog špijunaže nakon što je on medijima proslijedio informacije o špijunskim aktivnostima SAD-a, odnosno nadzoru telefonskih razgovora i internetskih aktivnosti u zemlji i inozemstvu.