bitka za GLAVNI GRAD

[ANKETA] Bruse se koplja za drugi krug, a Zagrepčane pitamo: Za koga ćete glasati, Tomaševića ili Škoru?

17.05.2021 u 09:54

Bionic
Reading

Tomislav Tomašević u Zagrebu je osvojio više od 147 tisuća glasova ili 45,15 posto. Za dva tjedna izlazi na megdan s Miroslavom Škorom, a koji je osvojio nešto manje od 40.000 glasova, u postocima 12,16 posto. No Škoro u drugom krugu računa i na glasače drugih političkih opcija. Stoga vas pitamo kome ćete vi u nedjelju 30. svibnja dati svoj glas?

Izborna noć je iza nas. Rezultati su poznati, glasovi s biračkih mjesta prebrojani i možemo se okrenuti drugom krugu izbora koji će se održati 30. svibnja.

U Zagrebu je izniman uspjeh odnijela platforma Možemo! i kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević. On je uvjeren da će rezultat iz prvog kruga potvrditi i u drugom te postati gradonačelnikom glavnog grada.

'Večeras su građani jasno rekli 'da' promjeni. Glasno su rekli da kao grad Možemo! Da možemo zelenije, pravednije, transparentnije, bolje. Ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, on pripada svima nama. Zato je Zagreb naš! Od Sesveta do Podsuseda, ostavili smo srce na terenu. Hvala svima. Imamo golemu prednost, ali nema opuštanja, pred nama su još dva tjedna borbe i dat ćemo sve od sebe. Vodit ćemo i dalje pozitivnu kampanju, fokusirat ćemo se na rješenja za probleme u ovom gradu. Nećemo se služiti prljavim trikovima. Pobijedit ćemo uzdignute glave i moći ćemo svima pogledati u oči! Pobijedit ćemo bez da smo prodali dušu i bez da smo ikome ostali nešto dužni', rekao je Tomašević u nedjelju kasno navečer, nakon što je bilo jasno da s velikom razlikom ulazi u drugi krug.

  • +7
Zagreb: Pobjednički govor Tomislava Tomaševića Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/PIXSELL

Miroslav Škoro, šef stranke Domovinski pokret i aktualni potpredsjednik Hrvatskog sabora, neće imati lak zadatak.

Već je sinoć u svojem govoru prebacio bitku na ideološko polje i najavio borbu protiv zeleno-crvenih iz Možemo! Pritom je jasno dao do znanja da računa na glasove dojučerašnjih protivnika Jelene Pavičić Vukičević (BM 365) i Davora Filipovića (HDZ).

'Ostavili smo iza sebe u mnogim gradovima dvije velike stranke. Zahvaljujem svima koji su izašli na ove izbore i posebno onima koji su dali svoje glasove Domovinskom pokretu. Zahvaljujem svim protukandidatima, medijima koji su nas pratili. Mislim da nas i oni počinju ozbiljno doživljavati. Bez obzira pobijedi li Jelena, Davor ili Miro - mi ćemo stati nasuprot ljevici. To niti je zeleno, niti je samo lijevo. To je prije svega i nadasve ekstremno lijevo i to će biti zaustavljeno u drugom krugu, tako mi bog pomogao. Velik je posao pred nama. Ali s vjerom u boga, uz vašu pomoć, siguran sam da ćemo za dva tjedna slaviti gradonačelnika ili gradonačelnicu koji neće biti iz zelene ili lijeve koalicije, nego osoba koja će nastaviti tradiciju Grada Zagreba i sve ono što suvremena demokracija u svijetu jest', rekao je Škoro u nedjelju navečer.

Izborni stožer kandidata Domovinskog pokreta i Zelene liste za gradonačelnika Zagreba Miroslava Škore u hotelu International Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić/PIXSELL

Stoga pitamo glasače iz Zagreba za koga će glasati u drugom krugu lokalnih izbora.