premijer u sinju

[FOTO] Andrej Plenković: Dobro je da Pupovac kao čelnik SDSS-a ode u Škabrnju. Izgledno je da ću ja krajem rujna otići u Varivode

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 09.08.2020 15:56
  • Objavljeno 09.08.2020 u 15:44
Andrej Plenković u Sinju

Andrej Plenković u Sinju

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Na ovogodišnju 305. Sinjsku alku došao je i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je kratko prokomentirao događanja oko Oluje i odnose sa Srbijom.

Ovo je još jedna prilika da evociramo tradiciju Cetinske krajine i uživamo u nadmetanju naših vitezova, rekao je premijer Andrej Plenković u Sinju, javlja N1.

Komentirajući novu Vladu rekao je: "Formirali smo parlamentarnu većinu u kojem su predstavnici srpske manjine sastavni dio te većine. Mislim da je dobro i normalno da je potpredsjednik Vlade iz reda SDSS-a došao na obilježavanje Oluje. Poslane poruke su primjerene početku nove faze, prije svega odnosa hrvatskog naroda i srpske manjine u Hrvatskoj. Šaljemo signal o uključivom društvu koje zna što je to pomirba. Na tom tragu dobro je da Pupovac kao čelnik SDSS-a ode u Škabrnju. Sve su to geste i iskazivanje pijeteta prema žrtvama koje to nedvojbeno zaslužuju."

Dodao je da sve što rade, rade radi hrvatskog društva i da će inzistirati na dijalogu sa Srbijom, prvenstveno što se tiče zaštite prava Hrvata kao manjine u Srbiji i da budu adekvatno zastupljeni na raznima izvršne vlasti, sukladno bilateralnom sporazumu.

  • +7
  • +4

Premijer sa suradnicima obišao Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Odabrali smo parlamentarnu većinu s ljudima s kojima smo već surađivali, koja će biti homogena, podržavati Vladu, a to podrazumijeva i nakon 25 godina od kraja rata nove korake i geste koje zrcale Hrvatsku kao samosvjesnu državu koja je riješila sve strateške ciljeve i svojim političkim potezima može biti primjer ostalima", istaknuo je Plenković.

Još je jednom ponovio da je ovo novi korak: "Rekao sam da ću obaviti određene geste, iskazati poštovanje prema žrtvama u Domovinskom ratu. To je već puno puta napravio Tomo Medved u brojnim mjestima gdje su stradali Hrvati. Ove godine on će biti u Gruborima, a izgledno je da bih ja krajem rujna otišao u Varivode."

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!