odjeci govora u kninu

Kosanović: Neka Plenković sutra ode u Islam Grčki, uzme lopatu i kaže Hrvatskim vodama - evo, tako se to radi

07.08.2020 u 11:44

Bionic
Reading

Gostujući u Novom danu televizije N1, novinar tjednika Novosti Saša Kosanović bio je suzdržan u pozitivnim ocjenama govora u Kninu jer je, kako kaže, toga bilo i prije, pa se ništa nije promijenilo u smislu života Srba u Hrvatskoj. Dao je primjer sela Islam Latinski i Islam Grčki, u kojem žive Hrvati, odnosno Srbi.

'U jednom je dobar asfalt, u drugom rupe po cesti, kuće kao da je Oluja bila jučer i nema vode. Iako je Plenkovićev govor važan ja bih da on sutra ode u Islam Grčki, uzme lopatu i kaže Hrvatskim vodama - evo, tako se to radi, sad vi nastavite i dajte ljudima vodu', rekao je Kosanović za N1 i dodao da se nikad neće prestati nadati da će Srbi jedan dan biti ravnopravni u Hrvatskoj.

  • +22
Polaganje vijenaca državnog vrha i govori Andreja Plenkovića i Ante Gotovine Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Smatra da je sada, četvrt stoljeća nakon Oluje, sramotno da pričamo od nulte točke pomirenja.

'To je smiješno i bizarno. Milanović je na dočeku Gotovini rekao da će sada naše pravosuđe sve riješiti što Haag nije, nije se dogodilo ništa. Nakon 25 godina, istraga je u tijeku, pitam ljude u državnom odvjetništvu kako vas nije sram primiti plaću', rekao je.

Nada se da će se ipak nešto promijeniti pa dogodine 'nećemo gledamo nekakvog Skeju koji urla Za dom spremni nakon što se ugase kamere'. 'Sramim se takve policije i takvog ministra koji to ne procesuiraju. Ajmo pitati te dečke, HOS-ovce zašto su to imali, ne pravimo se gluhi i slijepi. Ante Prkačin otvoreno kaže da je to zato što su bili ustaše', ističe Kosanović koji od koalicije HDZ-a i SDSS-a očekuje hrabrost da se to jednom zauvijek zabrani.

Za vlast u Srbiji rekao je da su na drugom kraju Skejine batine, te da njihova svađalačka politika ne donosi ništa dobro Srbima Hrvatskoj.

  • +25
HOS-ovci u Kninu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Moglo bi se reći: Nemoj me Vučiću više braniti jer ćeš me zadaviti, stotinama godinama je moja porodica u Hrvatskoj, mi ćemo se dogovoriti sa svojim Hrvatima, pusti nas', rekao je i dodao da SDSS nikada nije bio marioneta vlasti u Srbiji te da se nema što od njih emancipirati.

Istaknuo je i da je Franjo Tuđman cijelo vrijeme provodio antisrpsku politiku, ne samo tijekom Oluje.

'Milošević je grobar Srba u Hrvatskoj, ali za taj ples bilo je potrebno dvoje', zaključio je.

  • +14
Prolazak pripadnika HV-a kroz Gračac na dvodnevnoj hodnji od Udbine do Knina Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji i rejtingu stranaka, Škorine izjave u Kninu nazvao je tragedijom.

'Dobro je da mu nakon toga pada rejting, hrvatski građani ipak traže nešto drugo od politike 41. i 91., žele 21 stoljeće', rekao je, dok je izborni debakl SDP-a nazvao najboljom mogućom viješću jer je došlo vrijeme da izvade figu iz džepa i budu ljevica.