'SA STAVOM'

Aleksandra Kolarić predstavila izborni program za zagrebački SDP

27.05.2018 u 13:09

Bionic
Reading

Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a Aleksandra Kolarić iznijela je svoj program 'Sa stavom', za unutarstranačke izbore koji će se održati sredinom lipnja. Predstavila je i svoj 'Tim za pobjedu' koji će, kako je rečeno, učiniti sve da zagrebački SDP i grad Zagreb ponovno podignu na noge

'Nakon ovih izbora u SDP-u više ništa neće biti isto. Pred nama je jednostavan izbor. Ili ćemo stranku obnoviti i dignuti na noge, izabrati novu energiju, novi tim i novu politiku ili ćemo odabrati dosadašnju ekipu, staru politiku, loše rezultate i slobodan pad. U tom slučaju u Zagrebu ćemo postati politički nevažna stranka', istaknula je Kolarić, čija je vizija Zagreba, 'inovativan, otvoren e-Zagreb, socijalno solidaran, zelen, zdrav i prometno protočan.

'Zagreb koji brine o mladima kao i o starijim građanima. Zagreb, grad znanja i kreativnosti. Želimo Zagreb, kazala je Kolarić, u koji će ljudi dolaziti i ostajati, a ne odlaziti u Irsku', poručila je Kolarić.

Aleksandra Kolarić predala kandidaturu za predsjednicu zagrebačkog SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Predstavila je i svoje kandidate za Predsjedništvo, svoj Tim za pobjedu, za koji je rekla da je 'najbolja kombinacija mladih i iskusnih članova': Omer Eškić, Lovro Benković, Michael Legesse, Vlatka Radujković Velnić i Davorka Schmidt.

Kolarić je upozorila i na 'iznimno lošu' situaciju u zagrebačkom SDP-u koji trenutno u gradskoj Skupštini ima šest zastupnika, a prije osam godina je, kako kaže, imao 20.

'Zagrebački SDP mora postati stranka sa stavom. Stranka autentične politike, prepoznatljivog vodstva i iskrenih vrijednosti', rekla je.

Pred njom je, kako je istaknula, zadatak dizanja na noge posrnule organizacije, a u Zagrebu namjerava biti aktivna u svakom ogranku, mjesnom odboru i gradskoj četvrti.

'Bit ćemo tamo gdje su problemi našega grada', poručila je.