ništa od izbora

Aladrović o Žiniću: Sa strane HDZ-a učinjeno je sve

21.01.2021 u 14:22

Bionic
Reading

Ministar rada Josip Aladrović poručio je u četvrtak da je što se tiče župana Ive Žinića HDZ učinio sve što je do stranke, a što se tiče zakonske regulative koja definira poziciju župana regulativa je takva kakva je te se Žinić neće kandidirati na sljedećim izborima

On je rekao da su i Žinić i HDZ donijeli odluke koje su donesene. "Ono što mi kao stranka moramo istaknuti je da sigurno ne podupiremo način ponašanja u kojem bilo tko od dužnosnika ima određene, i baš ne pravilne radnje vezano za nekretnine ili bilo što drugo. S te strane, sa strane stranke je učinjeno sve", rekao je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović prije sjednice Vlade.

Aladrović je to odgovorio na na pitanje novinara kako to da je njegov stranački kolega, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić očigledno dovoljno kriv da da ostavku na poziciju šefa županijskog HDZ-a, ali nije dovoljno kriv da da ostavku na mjesto župana ili da bude izbačen i napusti stranku.

Što se tiče zakonske regulative koja definira pozicije župana, Aladrović kaže da je regulativa takva kakva je, i Žinić se neće kandidirati na sljedećim izborima.

Komentirajući tvrdnju da je oporba već ranije upozoravala da postoje nepravilnosti te da se Vlada oglušivala, Aladrović kaže da ovdje nema odgovornosti Vlade, te da je HDZ učinio sve da "na način na koji je to potrebno penalizira djela određenih dužnosnika".

Video: Davorin Višnjić/PIXSELL

Aladrović je rekao da je HDZ najsnažnija stranka, koja je dugo na vlasti, i sve ono što se dogodi u kontekstu afere sigurno ostavi traga na HDZ. Dodao je da HDZ ne podržava takav način ponašanja i provođenja politike i učinit će sve da sankcionira ako se to dogodi.

Hoće li to ostaviati traga na ugled HDZ-a, Aladrović poručuje da će se to vidjeti pri rezultatima na izborima, za koje je prilično siguran da će biti dobri.

  • +19
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Upitan je li se u Požegi "zabijala glava u pijesak" jer tamo prema neslužbenim informacijama USKOK "češlja" gradsku upravu zbog gradonačelnika Darka Puljašića kojemu to ne bi bio prvi sudski postupak, ako do toga dođe, Aladrović kaže da mu te informacije nisu poznate.

Ističe da je županijski odbor HDZ-a u Požegi nakon saznanja i novinarskih natpisa odreagirao - Darko Puljašić i Mario Pilon su podnijeli ostavke na svoje dužnosti u HDZ-u te će se izabrati povjerenik koji će gradski odbor HDZ-a voditi u sljedećem razdoblju.

"Sigurno ne možemo reći da se zabijala glava u pijesak jer određene informacije jednostavno nisu postojale, međutim, kada su se one pojavile, kada su one izašle na vidjelo, HDZ je odreagirao u skladu s tim", poručio je Aladrović.