UŽAS U SOMALIJI

Al Šabab raznio UN-ov kombi; najmanje 9 mrtvih

20.04.2015 u 10:15

Bionic
Reading

Radikalna islamska skupina Al Šabab preuzela je odgovornost za napad na kombi Ujedinjenih naroda u gradu Garove na sjeveroistoku Somalije, u kojem je u ponedjeljak ujutro poginulo najmanje devet osoba. 'Stojimo iza napada u Garoveu', izjavio je Abdiasis Abu Musab, glasnogovornik Al Šababa, za Reuters

Dva kenijska i sedam somalskih pripadnika sigurnosti ubijeno je u bombaškom napadu na vozilo u kojemu su bili djelatnici Ujedinjenih naroda, potvrdila je policija.

'Eksplozivna naprava pogodila je vozilo s djelatnicima UN-a na putu u ured... Poginulo je najmanje devetero ljudi', rekao je Mohamed Abdi iz lokalne policije Reutersu. Ranjeno je šestero ljudi koji su se u trenutku napada nalazili blizu autobusa, dodao je Abdi.

Fotografije na društvenim mrežama prikazuju bijeli kombi umrljan krvlju, s raznesenim prozorima i krovom.


Nicholas Kay, predstavnik UN-a za Somaliju, osudio je napad, poručujući na Twitteru da je 'šokiran i užasnut' gubitkom ljudskih života.

Al Šabab je prethodnih godina izveo nekoliko napada na UN-ove djelatnike u Somaliji, najviše u prijestolnici Mogadišu, u kojoj UN pomaže vladi izgraditi zemlju nakon više od 20 godina rata.