'BESPLODNO NADMETANJE'

Hasanbegović se oštro otresao po Pupovcu: On je politički kamatar

15.09.2017 u 12:34

Bionic
Reading

Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku, u pauzi aktualnog prijepodneva u Saboru kazao je kako je to besplodno političko nadmetanje u kojem se ne mogu dokučiti suštinska pitanja i problemi

'Postavit ću pitanje ministrici kulture vezano uz vođenje i kadroviranje u pojedinim ključnim kulturnim institucijama', kazao je Hasanbegović.

Komentirao je i izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je tijekom aktualca rekao da 'može što god hoće'.

'U ovom trenutku on i može što hoće, naravno u prenesenom smislu. Ima stabilnu saborsku većinu, ali iz tog stanja moći proizlaze i određene odgovornosti. Ostali akteri ne moraju i ne trebaju biti smokvin list', mišljenja je Hasanbegović.

Premda je partner u Vladi Milorad Pupovac naveo kako vrijeme polako istječe, Hasanbegović ga je zbog toga nazvao političkim kamatarom.

'Njegovi vjerovnici još uvijek imaju dovoljno prostora za djelovanje. Sve su to besplodne priče. Ova većina će se dovesti u pitanje kada to odluči Andrej Plenković', rekao je Hasanbegović.

Upitan znači li to da bi premijer mogao raspisati izbore u nekom trenutku, Hasanbegović je odgovorio kako on to ne zna.

'To ne znam. Dok sam ja bio u HDZ-ovoj vlasti, on je bio u briselskoj zavjetrini. A u vrijeme Jadranke Kosor i tog HDZ-a, koji je zapravo iznjedrio ovu Vladu, ja nisam bio ni blizu. Naše poznanstvo je kurtoazno', zaključio je Hasanbegović.