stigle prijave

Evo tko sve želi odlučivati o sukobu interesa političara

14.09.2017 u 14:03

Bionic
Reading

Čak 37 kandidata prijavilo se na natječaj za nove članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Među njima su i imena pet aktualnih članova, piše Jutarnji list

 Dalija Orešković, Tatijana Vučetić, Branka Lukačević-Gregić, Davor Ivanjek i Boris Spudić - svi su se oni javili za još jedan petogodišnji mandat u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Radi se o aktualnim članovima tog tijela, piše Jutarnji list.

Broj kandidata koji su se javili za Povjerenstvo višestruko je manji nego prije pet godina, kada se javilo čak 199 kandidata.

Neslužbeno doznajemo da je među prijavljenim kandidatima najviše pravnika, ekonomista i politologa, zatim kriminologa i psihologa. Među kandidatima ima zaposlenika državne uprave, sudaca, policajaca, državnih odvjetnika, aktivista iz nevladinih udruga, ali i osoba iz privatnog sektora. Od široj javnosti poznatijih imena, među kandidatima za Povjerenstvo je bivša ministrica Bernardica Juretić, direktor GONG-a Dragan Zelić te analitičar GONG-a Duje Prkut.

Saborski Odbor za izbor i imenovanje, nakon intervjua s kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete, predložit će Saboru užu listu s najmanje deset kandidata. Predloženi moraju proći i sigurnosnu provjeru.

Novo Povjerenstvo mora biti izabrano najkasnije do 11. veljače 2018., kada sadašnjem istječe mandat.

  • +7
Povjerenstvo odlučivalo o sukobu interesa u slučaju Omejec, Šeparović i Mlakar Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić