KARAMARKO UPOZORAVA

Ako Šegon bude kriv, mora otići i Linić

15.01.2014 u 21:20

Bionic
Reading

Povodom provjeravanja Povjerenstva za sukob interesa načina na koji su tvrtke oko Branka Šegona, pomoćnika ministra financija, dobivale kredite, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da je 'već u ovom trenutku netko morao dati ostavku jer je to naprosto nedopustivo'

Karamarko se pomoćnikom Slavka Linića Šegonom i slučajem 31 milijun kuna kredita, koje su od HBOR-a dobile Šegonove tvrtke netom nakon što ih je Šegon prenio na sina, odlučio baviti na otvaranju tribine HDZ-a povodom 22. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Predsjednik HDZ-a dodao je da bi, u slučaju da se pokaže da je Šegon doista bio u sukobu interesa, ostavke morali podnijeti i svi oni koji Šegona danas štite, očito aludirajući na ministra financija Linića.

Upitan za stanje u HNS-u, podijeljenom oko (ne)izbacivanja iz stranke, on je rekao da to može utjecati i na HNS i na Kukuriku koaliciju čija vlada ionako jako loše stoji. Što se neizbježne teme postupka oko izručenja Josipa Perkovića tiče, Karamarko je rekao da je, koliko mu je poznato, sporno pitanje zastare. Izrazio je nadu da će Vrhovni sud spasiti Hrvatsku od daljnjeg kompromitiranja ispred EU-a, ali da treba vidjeti kako činjenično stoje stvari oko zastare.

U ostatku tribine, osim Karamarka, pred skoro 250 članova HDZ-a i gostiju govorili su još Zvonimir Šeparović, 1991. nestranački ministar vanjskih poslova, zatim Zdravko Tomac, potpredsjednik Vlade narodnog jedinstva Franje Gregurića iz 1991., Vladimir Šeks te Andrija Hebrang, ministar zdravstva u doba priznanja Hrvatske. Među posjetiteljima tribine bila je skoro kompletna administracija bivših HDZ-ovih premijera Ive Sanadera i Jadranke Kosor, s izuzetkom same Kosor i onih koji su naknadno ili izbačeni iz stranke ili završili u zatvoru.