RIMAC O IMENOVANJU

'Ako se nekome ne sviđa boja mojih očiju ili kose, to mogu promijeniti'

19.02.2016 u 14:53

Bionic
Reading

Iako bi prema pisanju medija HDZ volio vidjeti Josipu Rimac na mjestu zamjenice ministrice uprave, doznajemo da u Mostu na to baš nisu spremni pristati. Naime, Most od početka pregovora ima stav da na visokim funkcijama ne mogu biti ljudi koji vuku repove

Rimac je mostovcima bila sporna još ranije, kada je USKOK protiv nje provodio istragu zbog sumnji u nezakonito stjecanje stambenog prostora. USKOK je nedavno zaključio da nema razloga da se protiv Rimac podigne optužnica, no u Mostu su zabrinuti i zbog napisa o skupocjenim torbama i satu.

'Ne mogu reći jesam li ja u ovom trenutku kamen smutnje ili kamen spoticanja, ne vidim ni razloge. Vjerujem u to da su dosad i postojali neki, može biti, opravdani razlozi, ali u ovom trenutku ih više ne vidim, izuzev možda ako se nekome ne sviđa boja mojih očiju ili kose, ali to do sljedećeg tjedna možemo promijeniti. Moramo vidjeti što će biti sljedeći tjedan', rekla je Rimac novinarima u Saboru.

Upitana hoće li biti zamjenica nekog od ministara, Rimac je kazala: 'Znate da sam ja uvijek govorila da poštujem odluku stranačkog vrha, tako će biti i ovaj put. Ono što je važno, važno je da Hrvatska ide naprijed, a o tome tko će biti na kojoj poziciji... ja osobno nikada nisam patila od titula i pozicija, pa tako i ovaj put.'

Prokomentirala je i stare spekulacije da bi mogla biti ministrica branitelja. 'Svašta se spominjalo, a rekla sam već svoje mišljenje o Ministarstvu branitelja. Jako dobro znate da sam u vrijeme Domovinskog rata bila još dijete. Smatram da to pripada upravo onima koji su stvarali i branili Hrvatsku i vjerujem da ćemo imati dobrog kandidata i to jako brzo', rekla je Rimac.

Je li točno da je zbog Josipe Rimac stopirano imenovanje zamjenika, priupitali su novinari u Saboru člana Vijeća za suradnju, Peru Ćorića iz HSP-a AS.

'Nisam sudjelovao u tom dijelu, nisam bio na tom dijelu sjednice zato što smo rekli da nećemo aplicirati ni za jednog zamjenika. Već smo dobili kao stranka potpredsjednika Sabora i nismo bili u borbi za to', rekao je Ćorić.

Rekao je da bi mu bilo čudno da je Mostu sporna Josipa Rimac.

'Ne vidim razloga. Koliko znam, njezin krimen, koji je navodno bio - skinuta je odgovornost s toga', rekao je Ćorić.