REAKCIJE NA HDZ-OV PROGRAM

'Ako je Milanović pomahnitali Djed Mraz, Karamarko je primireni Krampus'

01.10.2015 u 16:00

Bionic
Reading

'Zakašnjela pamet onoga koji ne vjeruje u to što sam govori', komentar je koji je na današnju prezentaciju izbornog programa Domoljubne koalicije dao HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh. Osvrnuo se na neke zamjerke koje su na stanje države došle od HDZ-a rekavši da je takvo stanje zapravo bilo 2011., kada je na vlasti bio HDZ, a predsjednik te stranke član te vlade

Predstavljajući program, HNS-ov Beus Richembergh komentira, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko među ostalim rekao je da je 'država prenormirana i da treba smanjiti zakonodavni okvir, da u državi vlada politička podobnost, buja državna administracija, da imamo šumu parafiskalnih nameta koje treba smanjivati i ukidati, da vlada antipoduzetnička klima i veliko porezno opterećenje, da je dugo čekanje za izdavanje građevinskih dozvola, da je nezaposlenost mladih najveća do sada, da je Hrvatska zemlja u kojoj su bogati još bogatiji, a siromašni još siromašniji i gdje uvozni lobiji bacaju hrvatskog seljaka na koljena'.

'Ove ocjene stoje samo pod jednim uvjetom – da svi sjednemo u vremeplov i iz rujna 2015. iskrcamo se u rujan 2011. i zapravo govore o politici vlade HDZ-a u kojoj je Karamarko bio ministar', poručuje Beus Richembergh.

Predstavljajući program, dodaje, Karamarko je i svjesno lagao, kao primjerice kada je aktualnu Vladu prozvao za političku podobnost. 'Reći da danas caruje politička podobnost može reći tko god hoće osim ljudi iz HDZ-a, jer je HDZ bio i ostao sinonim za političku korupciju i podobnost. Broj dužnosnika HDZ-a, pa i oni koji su danas sjedili u prvom redu, koji su optuženi od DORH-a i presuđeni zastrašujući je. I sama stranka sa strepnjom očekuje pravorijek Vrhovnog suda hoće li se konačno i pravomoćno utvrditi radi li se o zločinačkoj organizaciji ili o grupi poštenjaka i anđela', kaže HNS-ovac.

Što se tiče najave da će se u slučaju HDZ-ova dolaska na vlast građevinske dozvole dobivati za pet dana, Beus Richemberg istaknuo je da se već sada građevinske dozvole u mjestima gdje je HNS na vlasti mogu dobiti za jedan dan, a ondje gdje je HDZ na vlasti čekaju se dugotrajno.

HNS se priključio ocjenama da se u slučaju programa Domoljubne koalicije radi o popisu želja.

'Ako je lider naše koalicije Zoran Milanović prema rezultatima politike ove Vlade zapravo pomahnitali Djed Mraz, onda nakon ovog govora Tomislava Karamarka mi možemo reći da je on kao njegov politički antipod samo i isključivo primireni Krampus. A što to Krampus donosi, pitajte malu djecu', zaključio je Beus Richembergh.