osuda incidenta

Ahmetović o napadu na zadarskog SDP-ovca: Očekujem od institucija da djeluju

16.01.2024 u 13:46

Bionic
Reading

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović osudila je u utorak napad na predsjednika zadarskog SDP-a Daniela Radetu u Zadru zatraživši da institucije reagiraju u najkraćem roku kao što su reagirale u slučaju premijera Andreja Plenkovića .

Definitivno osuđujem ono što se dogodilo u Zadru i naravno da očekujem od institucija, nažalost Plenkovićevih, da u najkraćem mogućem roku djeluju, izjavila je Ahmetović u Saboru.

Kada je Plenković posjećivao Zadar na Facebooku je bilo riječi o tome da bi ga trebalo gađati trulim jajima, tada su HDZ-ove odnosno Plenkovićeve institucije hapsile ljude koji su to pisali, podsjetila je . „To je dakle važnije od toga što se nekoj osobi, građaninu, prijeti da će ga se fizički likvidirati i nakon toga ga se i tuče, odnosno taj čovjek doživljava fizički napad”, kazala je.

Nije normalno, ističe, da ljudi ne mogu slobodno hodati cestom samo zato što su druge orijentacije, bilo političke, vjerske, rasne, profesionalne ili neke druge , a još je manje normalno da institucije na takav događaj ne reagiraju.

„To je ono što je uzgojio u Hrvatskoj HDZ, da je samo jedna osoba u Hrvatskoj važna, a to je Andrej Plenković i onaj tko pomisli, mišlju, riječju,  dijelom i propustom protiv Andreja Plenkovića, taj će biti pritvoren, svi ostali su građani drugog reda, nebitni”,  ustvrdila je zastupnica SDP-a.

Tvrdi da se  atmosfera linča prema SDP-u i članovima SDP-a,  te ljudima sklonima SDP-u događa  jer je nakon 30 godina SDP u Zadru dobio povjerenje građana da ih zastupa većinski u predstavničkom tijelu i  nakon 30 godina uklonjen HDZ s pozornice.

Sada članovima HDZ-a ili ljudima bliskima HDZ-u odnosno njihovim svjetonazorima, njihovom načinu funkcioniranja u društvu, to ne odgovara, rekla je Ahmetović.

Napomenula je kako je Daniel Radeta prije fizičkog napada dobio prijetnje i pisanim putem o čemu je obavijestio policiju  kao i da dosad nije čula da je itko iz redova HDZ-a osudio napad i prijetnju.