POJAVIO SE NA POSLU

ACI širi marinu u Splitu i kvari Kerumove planove

18.05.2012 u 18:34

Bionic
Reading

Nakon gotovo mjesec dana izbivanja, splitski gradonačelnik Željko Kerum u petak se pojavio na radnom mjestu: organizirao je primanje za novog britanskog veleposlanika u Hrvatskoj Davida Arthura Slinna. O navodnoj prodaji njegovog kompletnog poslovnog carstva, kao ni o brojnim glasinama koje prenose mediji, nije se moglo doznati ništa jer su u gradskom protokolu zabranili postavljanje novinarskih pitanja mimo zadane teme

'Nemoguće je da se veleposlaniku Split ne svidi', nasmijao se Kerum pa objasnio da je sa Slinnom razgovarao 'o gradskoj luci koju bi trebalo pretvoriti u luku nautičkog turizma'.

Čini se da splitski gradonačelnik ima ideju reorganiziranja trajektnog prometa u Splitu, kako bi se otvorio prostor za privez najvećih jahti, no prioritet mu je još uvijek Zapadna obala ispred njegova hotela Marjan.

'Postoje razni kritičari i kočničari koji bi htjeli da Split ostane nerazvijen. Na proširenje Zapadne obale čekalo se pedeset godina, kad se završi bit će to dobitak za cijeli grad. Na nju će se svojim jahtama vezivati bogataši i u Splitu trošiti svoje novce', uvjeren je gradonačelnik.

Premda na ovom dijelu Gradske luke uopće nisu bili predviđeni vezovi, Kerum je u međuvremenu očito promijenio planove, pa ga je iznervirala namjera državne nautičke tvrtke ACI za proširenjem obližnje marine. Službeno je, naime, od Ministarstva mora zatraženo proširenje koncesije za vez većih brodova u ACI marini, i to upravo prema Zapadnoj obali.

'Buduće vezove na Zapadnoj obali ACI doživljava kao konkurenciju, pa zar ne vide da ima dovoljno mjesta? To nije u redu', požalio se Kerum