PRAVO VRUĆE LJETO

A sada, ubrzano prema +33!

03.07.2014 u 11:20

Bionic
Reading

Vrijeme će u narednim danima biti pravo ljetno. Imat ćemo obilje sunca, gotovo ništa oborina, tek rijetki popodnevni pljusak, a temperature će svaki dan rasti za stupanj-dva, tako da će već početkom sljedećeg tjedna mjestimično dosezati +33°C, najavljuju prognostičari

Nakon grmljavinskih nevremena i nedavnog zahlađenja narednih dana će vrijeme u cijeloj Hrvatskoj biti stabilno, pretežno sunčano i toplo. U unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana svakodnevno će biti slabog do umjerenog dnevnog razvoja naoblake, no nove oborine se ne očekuju. U Dalmaciji će biti sunčano uz malu naoblaku ili pak vedro. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 20°C. Najviše dnevne ići će od 25 do 32°C, a svakodnevno će rasti za stupanj do dva. Na Jadranu će jutarnje temperature biti od 15 do 23, a najviše dnevne također od 26 do 32°C.

U Zagrebu će vremenske prilike biti odgovarajuće prethodno opisanom, uz malu do umjerenu naoblaku i najviše dnevne temperature koje će već od subote biti iznad 30 stupnjeva, a početkom narednog tjedna očekujemo skok i do +33°C.

Ljeto dakle dolazi u pravom smislu i posvuda donosi lijepo, sunčano i toplo vrijeme. Oborina praktično uopće neće biti ili će se tek u popodnevnim satima pojaviti poneki rijetki grmljavinski pljusak u unutrašnjosti Hrvatske, prvenstveno u gorskim predjelima.

Napominjemo da su očekivane temperature potpuno u suglasju s klimatskim prosjecima za ovo doba godine!