NAPETO U SRBU

A-HSP pomaknuo šator, priveden branitelj koji je prosvjedovao protiv šatora

12.07.2016 u 21:21

Bionic
Reading

Šator koji je u Srbu pokraj spomenika ustanka naroda Like postavila Autohtona Hrvatska stranka prava nije u utorak popodne uklonjen, nego je samo pomaknut, a predsjednik te stranke Dražen Keleminec rekao je večeras za Hinu da ga je tijekom dana načelnik Policijske postaje Tomislav Ivandić pozvao na sastanak da mu prenese zahtjev Ravnateljstva policije da do 15 sati uklone šator, no oni su ga samo premjestili za nekoliko metara

Glasnogovornik zadarske Policijske uprave Elis Žodan izjavio je za Hinu kako šator u Srbu nije uklonjen, a 'daljnji razvoj ovisi o dopuni dokumentacije za prijavu skupa'. Na pitanje je li točno da je Ravnateljstvo policije od organizatora zatražilo da ukloni šator danas do 15 sati, Žodan je odgovorio da je predsjednik A HSP-a Dražen Keleminec dao izjave o zahtjevu Ravnateljstva policije o uklanjanju šatora, ali on se kao glasnogovornik Policijske uprave 's njim ne bi o tome upuštao u raspravu, pogotovo ne medijsku'.

Mogu potvrditi da je zadarska Policijska uprava samostalno, a ne po nalogu Ravnateljstva policije, zatražila od organizatora javnog skupa da dopuni svoju prijavu javnog skupa s odobrenjem vlasnika zemljišta na kojem se on održava, rekao je Žodan.

Predsjednik A HSP-a Dražen Keleminec rekao je za Hinu da ga je tijekom dana načelnik Policijske postaje Tomislav Ivandić pozvao na sastanak da mu prenese zahtjev Ravnateljstva policije da do 15 sati uklone šator, ali oni su ga samo premjestili za nekoliko metara.

Keleminec je poručio Ravnateljstvu policije da ne pokušava silom ukloniti šator jer se, kako je rekao, 'može upaliti šibica i stvoriti problemi koji nikome ne trebaju'. A HSP ne želi nemire i želi samo mir. Želimo na miru do 1. kolovoza u Srbu održati svoja predavanja o Domovinskom ratu u Hrvatskoj. Pozivamo MUP RH da se ne svrstava na stranu Milorada Pupovca, nego da bude neutralan uz poštovanje zakona, rekao je Keleminac i ustvrdio kako je dokaz svrstavanja 'jučerašnji nalog da im se oduzmu hrvatski barjaci, ali se od te sulude ideje ipak odustalo'.

HRT je u središnjem Dnevniku izvjestio da j u Srbu policija privela hrvatskog branitelja Zorana Ercega koji je, kako neslužbeno doznaju, došao prosvjedovati protiv skupa A-HSP-a i postavljanja šatora.