UBOJICA IZRAZIO KAJANJE

20 godina zatvora za brutalno ubojstvo supruge i majke

18.10.2011 u 13:07

Bionic
Reading

Županijski sud u Osijeku proglasio je danas 61-godišnjega Vjekoslava Rebića krivim za ubojstvo 57-godišnje supruge Anke i 85-godišnje majke Rozalije Rebić te ga osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 20 godina.

Optužnica ga je teretila da je 9. kolovoza ove godine u kuhinji podstanarskog stana u Srijemskoj ulici u Osijeku, nakon svađe, suprugu Anku nekoliko puta ubo kuhinjskim nožem, od čega je umrla, a zatim je istim nožem nekoliko puta ubo te ubio i majku Rozaliju, koju je supruga zvala u pomoć.

Na današnjoj glavnoj raspravi, nakon koje mu je izrečena nepravomoćna presuda, Rebić je priznao krivnju za oba ubojstva te je izrazio žaljenje i kajanje.

Rekao je kako ga je, pošto ih je posjetila vlasnica stana i upozorila na dug za stanarinu, supruga počela vrijeđati te da ga je i pljusnula, nakon čega je iz sudopera uzeo nož te ubio nju i majku, a zatim se prijavio policiji.

Sudsko vijeće zaključilo je kako su prikupljenim materijalnim dokazima i iskazima svjedoka i sudskih vještaka te priznanjem okrivljenika nedvojbeno utvrđena dva kaznena djela ubojstva.

Sudac Zvonko Vrban rekao je kako je sudski vještak psihijatar u nalazu zaključio da je optuženi Rebić, unatoč određenim psihičkim smetnjama, u trenutku kad je počinio ubojstva "bio svjestan svojih radnji i njihovih posljedica te je mogao upravljati svojim postupcima". Dodao je kako po nekoliko ubodnih rana žrtvama govori o njegovoj upornosti u počinjenju kaznenih djela, a svađa prije tragedije ne može biti opravdanje za ono što je učinio.

Sudsko vijeće optuženiku je produljilo pritvor, u kojem je od 9. kolovoza ove godine, do pravomoćnosti presude.