DEMONSTRACIJA MOĆI

15.000 ljudi na HDZ-ovom derneku u Areni?

18.08.2011 u 14:20

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor već je uvelike u kampanji, a s pravom će kampanjom HDZ započeti 17. rujna, i to stranačkim, 14. saborom u zagrebačkoj Areni na kojem se očekuje oko 15 tisuća ljudi

To je, neslužbeno doznaje Novi list, odlučeno u utorak na sjednici koordinacije predsjednika županijskih organizacija HDZ-a i čelnika stranke predvođenih Jadrankom Kosor.

Riječ je o skupu isključivo manifestativnog karaktera, tako da se izaslanici neće birati prema posebnoj proceduri predviđenoj za izborne sabore. Svakoj županijskoj organizaciji određeno je koliko svojih članova mora dovesti u Arenu.

I prethodni sabor HDZ-a održao se u toj najvećoj sportskoj dvorani u Hrvatskoj. Bilo je to 4. srpnja 2009. Inicijalno je sabor bio predviđen kao obilježavanje 20. obljetnice osnivanja stranke, da bi se iznenadno pretvorio u izborni sabor na kojem je Jadranka Kosor postala predsjednica HDZ-a jer je četiri dana ranije Ivo Sanader dao ostavku.

I u vrijeme kad je Sanader bio na čelu stranke prakticirali su se takvi skupovi uoči parlamentarnih izbora, s kojih HDZ masovnošću i dobrom organizacijom, političkim konkurentima, ali i hrvatskoj javnosti, šalje poruku o svojoj snazi i jedinstvu.

Ovaj je put odabran 17. rujna, vjerojatno i iz razloga što bi nekoliko dana prije toga poljski premijer Donald Tusk trebao donijeti u Zagreb pristupni ugovor s Europskom unijom, koji će biti potpisan krajem studenog ili početkom prosinca.