ZAVRŠILO NATJECANJE

Znate li kome HGK plaća put na Mobile World Congress?

11.02.2014 u 21:02

Bionic
Reading

Mi znamo. Od tuceta pristiglih, žiri je nakon predstavljanja odabrao tri projekta, a publika četvrti

Hrvatske će boje u Barceloni braniti tvrtke Supra net s projektom Supracontrol, Implementacija snova s projektom DaShef te tvrtke Foto ideja i Foto pogon s projektima Fojo i Enfojer, koji su međusobno povezani, pa ih je žiri ocjenjivao kao jednu cjelinu.

Publika u prostorijama Hrvatske gospodarske komore na Novoj cesti u Zagrebu je kao svog favorita izdvojila projekt DriveAngel tvrtke Moj Anđel.

Supracontrol je sustav za kontrolu pristupa i nadzor uvjeta rada u telekomunikacijskim i poslužiteljskim ormarima i podatkovnim centrima. U potpunosti je razvijen, testiran i sklapa se u Hrvatskoj, a instaliran je dosad na 50 lokacija.

DaShef je aplikacija za Android za tablet računala, namijenjena za upotrebu u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja služi kao digitalni meni, ali i za prikupljanje niza korisnih podataka.

Fojo je mobilna aplikacija za fotografiranje i foto obradu, dok je Enfojer uređaj za razvijanje analognih fotografija s ekrana pametnog telefona.

DriveAngel je aplikacija/sustav koji pretvara napredne mobitele u putnog čuvara te, u slučaju nesreće koju prepoznaje, obavještava pozivni centar i/ili odabranu osobu.

Žiri - u kojem su bili lanjski pobjednici HGK-ovog natječaja Davor Prpić (IThome), Davor Runje (BabyWatch) te Ratko Štibrić (proMDM), a uz njih dopredsjednik Udruženja za informacijske tehnologije HGK Tomislav Bronzin (inače direktor tvrtke Citus) te Miroslav Wranka, nezavisni IT novinar i stalni suradnik tportala - pri izboru je prednost dao projektima koji imaju gotove proizvode ili prototipe, kao i onima za koje je procijenjeno kako imaju bolje izglede za monetizaciju.

Na natjecanje Mobile World Contest; Startup 4 Barcelona by HGK ukupno se prijavilo 13 timova, usprkos vrlo kratkom roku.

Pobjednicima će HGK snositi troškove smještaja u Barceloni tijekom trajanja Mobile World Congressa, najvećeg svjetskog sajma telekomunikacija, troškove kotizacije na poslovnim razgovorima 'Brokerage Event' te ulaznice za sajam.