Šire posao

Facebook zapošljava 1000 ljudi u Hrvatima omiljenoj destinaciji

23.01.2019 u 12:36

Bionic
Reading

Facebook je u Dublinu zakupio zgradu u koju će preseliti dvije tisuće zaposlenika, koliko ih trenutno radi u glavnom gradu Irske. Nova radna mjesta otvorit će se i u drugim dijelovima zemlje

Facebook će ove godine stvoriti tisuću novih radnih mjesta u Irskoj, najavila je Sheryl Sandberg, izvršna direktorica tvrtke na konferenciji u Dublinu.

  • +9
Facebook u Londonu i Dublinu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nove poslovi očekuju 60 Facebookovih timova u Dublinu, Meathu i Corku, a broj zaposlenika narast će s četiri na ukupno pet tisuća.

U NEKOLIKO KLIKOVA

Ne želite da vas Facebook prati? Evo kako ga spriječiti

Pogledaj galeriju

U studenom prošle godine Facebook je sklopio ugovor o dugoročnom zakupu zgrade u kampusu Bank Centra, bivšem sjedištu Allied Irish Banke. Tamo će se u sljedeće tri godine preseliti dvije tisuće zaposlenika iz Dublina. U samu zgradu stane čak 7000 ljudi.

Sandberg je otvaranje novih radnih mjesta objavilana takozvanom Gatheru, Facebook okupljalištu malih i srednjih tvrtki iz Irske i Europe. Tom je prilikom govorila i o mjerama koje Facebook poduzima protiv širenja lažnih vijesti i uplitanja u izbore.

'Društeni mediji moraju zadobiti povjerenje javnosti', rekla je osvrnuvši se na sve veću zabrinutost zbog korištenja podataka s Facebooka.