BOLJI U POSLOVANJU

Zašto ste problem vi, a ne računala?

25.06.2015 u 09:00

Bionic
Reading

Pravovremenim informiranjem, osnovnim treningom i korištenjem danas pristupačnih alata za zaštitu može se osigurati neometano poslovanje i, što je također važno, izbjeći situacije koje mogu dovesti do značajnih gubitaka resursa

Zaposlenike naučite kako je dobro blokirati, a nije dobro pokretati izvršne datoteke (.exe) ili screensavere (.scr) koje dobiju u e-mail porukama ili bilo kojim drugim internetskim kanalom.

Smanjite rizik od prijevara phishing i spama - budite oprezni i dobro proučite header (dijela poruke koji sadrži podatke pošiljatelja).

Od zaposlenika tražite korištenje različitih alata (primjerice Upravljanje mobilnim uređajima) za zaštitu privatno-poslovnih uređaja.


Poduzeća nerijetko zaborave planirati što činiti u najgorem slučaju narušavanja cybersigurnosti. Planirajte i smanjite rizik.

Korištenje lokalnih servera je sve problematičnije – i to ne samo zbog troškova, već i sigurnosti. Neki stručnjaci su zapravo korištenje clouda usporedili s putovanjem u zrakoplovu; putnici-korisnici su na svom mjestu i sigurni u udobnom letu-radu, a moguće poteškoće se u pravilu mogu izbjeći bez sigurnosnog rizika po tvrtku.

Poslovni menadžeri moraju voditi računa o tome da su sva računala na mreži u poduzeću opremljena najnovijim softverom i s najsvježijim nadogradnjama operativnih sustava, neovisno o korištenoj platformi.

Cijeli članak pročitajte na blogu www.bizit.hr