U SUSRET 'DESETICI'

Zar će Samsung Galaxy S10 zbilja imati ove značajke?

26.06.2018 u 13:32

Bionic
Reading

Pred Samsungom je veliki izazov - prikazati najnoviji uređaj koji objedinjuje deset godina tradicije i prikazuje svijetlu budućnost kompanije. Evo što tehno insajderi misle da bi S10 mogao donijeti

Dok je Galaxy S9 bio 'perolaka' nadogradnja modela S8, nadolazeći S10 bi mogao biti puno odvažniji. Korejska stranica koja se bavi vijestima iz svijeta financija pod imenom The Bell tvrdi da će Galaxy 10 (kodnog imena 'Beyond') imati čitač otiska prsta na prednjem dijelu uređaja sličan onome na Oppo Findu X i Vivo Nexu.

TEHNO PREPORUKA

Jeste li isprobali ove izvrsne aplikacije za Android?

Pogledaj galeriju

Samsung navodno 'razmišlja' o prepoznavanju lica u stilu onog na iPhoneu X, što znači da bismo mogli susresti uređaj koji u sebi sarži vrhunske biometrijske senzore, piše Engadget.

Čitač zjenice i sustav za skeniranje lica

Ovo prebacivanje moglo bi uređaj koštati čitača zjenice. Ne postoji garancija da će spomenuta tehnologija u cijelosti nestati (mogla bi se pojaviti u drugim uređajima ili u slučaju da kompanija ne prihvati druga rješenja), no stvar je u tome da bi se radilo o zastarjelom rješenju u slučaju da se sve što je The Bell objavio zapravo i sprovede. Uostalom, prepoznavanje oka je u usporedbi sa skeniranjem cijelog lica - zastarjelo.

Ovo nije jedini trik koji Samsung skriva. ETNews izvještava da bi kompanija mogla uzeti rješenje Huaweija te izdati tri uređaja s različitim kamerama.

  • +6
Samsung Galaxy S9 Izvor: Samsung / Autor: Samsung

Pred Samsungom je velik izazov

Sve ove najave zvuče kao čisti futurizam, no s obzirom da se radi o desetoj godišnjici linije proizvoda Galaxy S, Samsung je pod velikim pritiskom - mora stvoriti nešto što odvažno prikazuje budućnost uređaja, a ne slijedi ziherašku politiku minimalističkih nadogradnji. Čak da sve novitete koristi konkirencija, njezina integracija pokazali bi da Samsung nije proizvođač koji se oslanja na dosadašnje uspjehe.