NOVI AI CHATBOT

Zanima vas Microsoft Copilot? Evo koristiti aplikaciju

29.12.2023 u 18:27

Bionic
Reading

Microsoftov Copilot chatbot, ranije poznat kao Bing Chat, sada je dostupan kao aplikacija na Android uređajima na svim jezicima, pa tako i hrvatskom. Microsoft Copilot je AI asistent koji će vam pokušati pomoći riješiti jednostavne zadatke, poput pisanja mailova i sažetaka, stvaranja slika... Premda se u Google Play trgovini pojavila bez velike pompe, dosad je aplikaciju preuzelo više od 500.000 ljudi

U ovom trenutku možete koristiti aplikaciju kao bilo koji drugi generativni AI chatbot:

  1. Nakon što instalirate aplikaciju iz Trgovine Play, otvorite je i dodirnite Nastavi kako biste prihvatili uvjete i odredbe.
  2. Kada dobijete skočni prozor za davanje dopuštenja za lokaciju, odaberite 'Pri korištenju aplikacije' za nastavak.
  3. Uključite 'Koristi GPT-4' na glavnom ekranu.
  4. Sada možete dodirnuti ikonu mikrofona pri dnu za glasovni unos. Kada se od vas zatraži da mu date dozvolu za snimanje zvuka, kliknite 'Pri korištenju aplikacije'.
  5. Ako biste radije upisivali svoje upite, dodirnite ikonu tipkovnice u donjem desnom kutu. Možete dodirnuti i ikonu kamere za interakciju s chatbotom pomoću slika.
  6. Da biste započeli novi razgovor ispočetka, dodirnite ikonu Nova tema u donjem lijevom kutu.
  7. Kako biste maksimalno iskoristili Copilot na svom Android uređaju, prijavite se sa svojim Microsoft računom dodirom na Prijava u gornjem lijevom kutu. To će chatbotu omogućiti da, na primjer, prikazuje slike koje je generirala umjetna inteligencija.

Što možete učiniti s Copilotom na Androidu?

Kao i na ChatGPT-u, možete pitati Copilota gotovo sve što želite. Bez obzira na to želite li detaljno objašnjenje složene teme, trebate li pomoć pri sastavljanju maila ili prijevod teksta na drugi jezik - Copilot sve to pokriva.

Možete čak dodavati slike svojim razgovorima, generirati slike pomoću Dall-E 3 generatora, a vrijedi podsjetiti i da Microsoftov Copilot daje besplatan pristup OpenAI GPT-4 jezičnom modelu.

Aplikacija vam također omogućuje odabir željenog stila razgovora. Dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu i odaberite Prikaži sve tonove. Zatim odaberite Kreativno, Uravnoteženo i Precizno. Trebali biste se u trenu moći naviknuti na Copilot, pogotovo ako ste već upoznati s drugim AI chatbot aplikacijama kao što je ChatGPT.