IZVRSNA IDEJA

Zahvaljujući ovoj svjetiljki možete imati 'oluju' u vlastitom domu

21.07.2014 u 06:55

Bionic
Reading

Smart Cloud je neobično osmišljena svjetiljka koja zahvaljujući obliku, korištenim materijalima, zvučnicima i senzorima za detektiranje pokreta u svakom domu može kreirati oluje. Svaki od oblaka koje je osmislio Richard Clarkson je jedinstven po obliku, no zajednički elementi ostaju...uključujući i vrtoglavu cijenu

Smart Cloud koristi senzore za detektiranje pokreta kako bi 'znao' kada je korisnik/ukućanin blizu te odmah potom kreirao jedinstveno osvjetljenje i zvuk oluje, u skladu s kretanjama osobe. Gadget je opremljen i 2.1 zvučničkim sustavom, kroz koji ne samo da se može 'slušati' oluja već i bilo kakva glazba putem Bluetooth veze.

Zahvaljujući ovoj svjetiljki možete imati 'oluju' u vlastitom domu

Oblaci mogu mijenjati intenzitet svjetla, a moguće ih je ugrabiti i više komada (te, za pretpostaviti, povezati u mrežu). Kako sve izgleda u pogonu moguće je pogledati u nastavku:

Jedini nedostatak ovog izvrsnog uratka je - cijena. Ona se zaustavila na nešto manje od 20 tisuća kuna - bez dostave. Ostaje se za nadati kako će IKEA napraviti kakvu jeftiniju varijantu.