PREDVODI U DOSTUPNOSTI

Za Office 365 backup brine se Veeam

  • Autor: J.D./Veeam
  • Zadnja izmjena 21.10.2016 16:05
  • Objavljeno 21.10.2016 u 16:05
Office 365 logo

Office 365 logo

Izvor: Screenshot / Autor: Microsoft

Veeam priopćava kako je tijekom prošle godine razmijenjeno više od 205 milijardi email poruka, a za 2016. se očekuje rast za pet posto. U skladu s ovakvim trendovima, Veeam Software poručuje da je njihovo najnovije rješenje backupa za Microsoft Office 365 premašila sva početna očekivanja

U samo nekoliko dana Veeam navodi kako je Veeam Backup for Microsoft Office 365 u beta verziji preuzet više od 1.500 puta. S gotovo 100 milijuna korisnika i više od 85 posto udjela među velikim tvrtkama koje su implementirale cloud, Office 365 je promijenio način kako IT odjeli upravljaju i održavaju e-mail sustave, omogućavajući im fleksibilnost i skalabilnost. Office 365 tvrtkama jamči da njihovi zaposlenici mogu raditi uvijek i od svugdje, bez potrebe za održavanjem vlastite e-mail infrastrukture. Međutim, taj proizvod ne zamjenjuje potrebu za lokalnim backupom e-mail podataka, s obzirom da su podaci u vlasništvu i pod kontrolom tvrtke pa je ona također odgovorna za njihovu zaštitu, navode iz Veeama.

'Mnogi predviđaju smrt elektroničke pošte u novom dobu društvenih medija i mreža, ali jasno je da je e-mail još uvijek jedan od bitnijih načina komunikacije u svijetu, posebice u korporativnom okruženju“, ističe Peter McKay, predsjednik i glavni operativni direktor u Veeamu. „Kada se uzme u obzir Microsoftova povijesna dominacija u području elektroničke pošte, u kombinaciji s tehnologijom oblaka koja IT odjelima jamči uštedu vremena, resursa i troškova, uvjeren sam da je Office 365 platforma budućnosti za elektroničku poštu. Posao u IT odjelima je također uvelike lakši jer više ne trebaju upravljati i održavati brojne sustave povezane s e-mailom, ali tvrtke ne smiju zaboraviti da su to još uvijek njihovi podaci jer ih one kontroliraju, pa je njihova dužnost i zaštititi ih. Naime, tvrtka je svojevrsni gospodar dostupnosti svojih podataka, a s rješenjem Veeam Backup for Microsoft Office 365, pružamo im upravo takav alat za proizvod Office 365 Exchange Online.'


Rješenje Veeam Backup for Microsoft Office 365 smanjuje rizik od gubitka pristupa podacima elektroničke pošte i korisnicima i tvrtkama omogućava dostupnost e-mail podataka. S tim proizvodom korisnici mogu:

• Sigurno napraviti backup za e-mail podatke iz Officea 365, natrag u njihovo okruženje
• Brzo oporaviti pojedinačne stavke iz e-mail sandučića, s najkvalitetnijom razinom granularnosti
• Učinkovito napraviti eDiscovery arhive elektroničke pošte s naprednim mogućnostima pretraživanja, fleksibilnim oporavkom te mogućnostima izvoza.

Za više informacija valja posjetiti službene stranice

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!