NOVITETI

Xperia XA Ultra ima nabrijanu selfie kameru

19.05.2016 u 06:53

Bionic
Reading

Novi dodatak seriji Xperia X dolazi s FHD zaobljenim zaslonom dijagonale šest inča (15,2 centimetra), prednjom kamerom opremljenom sa 16 megapiksela i senzorom za fotografiranje u uvjetima lošeg osvjetljenja te baterijom koja bi trebala potrajati do dva dana

Sony Xperia XA Ultra ima selfie bljeskalicu te optičku stabilizaciju slike koja bi trebala kompenzirati podrhtavanje ruke tijekom fotografiranja i snimanja videozapisa. Za selfije je predviđena i opcija Hand Shutter, koja pokreće tajmer okidača na vaš znak u vidu pokreta ruke.

Glavna kamera ima 21,5 megapiksela, hibridni autofokus te brzo pokretanje i okidanje, tvrde u Sonyju. Zaobljeno staklo zaslona uklopljeno je u metalno kućište i prilagođeno upravljanju jednom rukom.

XA Ultra podržava Quick Charger UCH12, što bi trebalo omogućiti 5,5 sati trajanja baterije nakon 10 minuta punjenja. Integrirana tehnologija Qnovo trebala bi produljiti životni ciklus baterije.

Xperia XA Ultra bit će dostupan na odabranim tržištima od srpnja, a dolazi u crnoj, bijeloj ili limeta zlatnoj, kao i s dodacima poput zaštitnih futrola poput Style Cover Flipa.