ZANIMLJIVA IDEJA

Eto novog sklopivog mobitela iz Samsunga, ovog puta u obliku školjke

30.10.2019 u 14:57

Bionic
Reading

Zasad nije poznato kad bi mogao u prodaju, pa čak ni da li će do toga ikada doći. U Samsungu tek kažu kako istražuju nove oblike mobitela

Tijekom konferencije Samsung Developer južnokorejski proizvođač predstavio je novi uređaj koji se sklapa poput starih mobitela u obliku školjke.

Sličan model navodno bi trebala tijekom idućeg mjeseca predstaviti i Motorola, u sklopu svoje serije Razr.

Pošto se sklapa okomito umjesto vodoravno, ovakav uređaj može zadržati veličinu, oblik i omjer stranica više nalik sadašnjim pametnim telefonima, zbog čega bi ga trebalo biti lakše koristiti, naročito za gledanje filmova i drugih video sadržaja. Kad ga sklopite zauzimat će manje prostora.

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Smartfoni za zimu: Pogledajte koji će pametni telefoni plijeniti pažnju do kraja 2019.

Pogledaj galeriju

Samsung je pokazao i na nekoliko novih značajki novog smartfona. Primjerice, bit će moguće sklopiti ga napola kako bi dobili stalak za kameru tijekom streaminga. Uz to, zbog manjeg zaslona od onog u modelu Galaxy Fold mogao bi biti i jeftiniji.

Zasad nije poznato kad bi mogao u prodaju, pa čak ni da li će do toga ikada doći. U Samsungu tek kažu kako istražuju nove oblike mobitela.

Ipak, pošto je školjkasti uređaj predstavljen tijekom konferencije namijenjene razvojnim programerima, za očekivati je kako neće od njega tek tako odustati. Ne bi bilo neobično kad bi bio dostupan za godinu ili dvije, piše Next Web.