I TATA BI, SINE

Xbox Music želi biti kao Spotify

09.09.2013 u 20:39

Bionic
Reading

Xbox Music udara ravno na Spotify - uvodi besplatni web-streaming, izbacuje aplikacije za Android i iOS. Sve se to događa u jednom danu i odredit će novi smjer kretanja za Microsoftov glazbeni servis

Prijelaz na besplatni streaming na webu, što je korisnicima Windowsa 8 dostupno već neko vrijeme, u Xbox Musicu se nadaju kako će polučiti uspjeh kao i Spotify, piše Engadget.

Prvih šest mjeseci streaminga bit će potpuno besplatno, nakon čega će biti uvedena ograničenja, a korisnicima biti ponuđena pretplata na Xbox Music Pass (10 dolara mjesečno, 100 godišnje, što je oko 60 kuna mjesečno, odnosno 600 godišnje).

Aplikacije za mobitele bit će praktično beskorisne bez plaćanja pretplate. Neće imati i opciju spremanja i naknadnog reproduciranja glazbe. Potonje bi moglo doći tijekom idućih mjeseci.

S Windowsima 8.1, koji stižu tijekom listopada, doći će i alat Web Playlist, koji omogućuje stvaranje popisa pjesama temeljem siteova koje posjećujete.

Nije još jasno hoće li besplatan streaming obuhvaćati i inačicu Xboxa One, koja bi se na tržištu trebala pojaviti u studenom ove godine.