DIGITALNO DOPISIVANJE

WhatsApp uskoro sprema neočekivani redizajn, evo što nas čeka

06.09.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Poznata aplikacija za dopisivanje dobit će nekoliko odvažnih promjena u korisničkom sučelju

WhatsApp neprestano mijenja i dodaje značajke, no dizajn mu je ovih zadnjih nekoliko godina bio više-manje isti. Korisničko sučelje jedna je od WhatsAppovih konstanti koja će se, na iznenađenje mnogih, uskoro promijeniti. Ako je suditi po najnovijoj beti 2.23.18.18 puštenoj u opticaj na Google Beta Programu, dobit ćemo nekoliko novih stvari.

Prva stvar je gornji izbornik koji će zamijeniti zelenu nijansu i zamijeniti je za bijelu. Druga promjena na toj traci uvodi novi font koji će, piše WaBetaInfo, postati zelen.

Druga stvar koja će se mijenjati je donja traka gdje ćemo i dalje imati razgovore, status, zajednice i pozive. Izmjena dizajna donje trake nešto je što su testeri primjetili još u beti 2.23.13.16.

Druga bitna stvar koja će doći su filtri u listi razgovora. Čini se da će korisnici dobiti opciju filtrirati razgovore u 'sve, nepročitane, osobne i poslovne'. Kao što je bio slučaj s donjom trakom, ova je mogućnost otkrivena u ranijim verzijama bete, točnije u verziji 2.23.14.17.

Nadalje, WhatsApp će slične promjene uvesti i u iOS verziju aplikacije, objedinivši korisničko sučelje na Googleovim i Appleovim platformama.

U ovom je trenu nepoznato hoće li do WhatsAppovog redizajna uopće doći. Vijesti su stigle dva tjedna nakon što je WhatsApp predstavio najnoviji značajku, podršku za HD fotografije koja je, podsjećamo, dostupna na Androidu i iOS-u.