NOKIA A NIJE NOKIA

Vratila se Nokia! Evo prvog novog 'glupog' telefona

14.12.2016 u 11:15

Bionic
Reading

Ako ste sa žaljenjem pratili pad brenda koji je obilježio uspon mobitela evo vijesti koja će vas razveseliti: Nokia se vraća

HMD Global, novi vlasnici naziva Nokia, predstavili su svoj prvi uređaj: Nokija 150. Riječ je o klasičnom mobitelu Serije 30+ koji izgleda gotovo potpuno isto kao i Nokia 216, predstavljena u rujnu ove godine (što je ujedno bila i zadnja Microsoftova Nokia).

Za 26 dolara Nokia 150 nudi zaslon dijagonale 2,4 inča (6,6 centimetara), VGA kameru, podršku za dvije kartice SIM, svjetiljku, radio i bateriju koja može izdržati 22 sata u pogonu, odnosno vjerojatno nekoliko dana bez punjenja.

Proizvodit će ju FIH, u vlasništvu kineskog Foxconna, koji je u svibnju od Microsofta kupio nekad Nokijin odjel za mobitele. Distribuirat će ga na tržištima Azije, Bliskog istoka i Europe s početkom iduće godine.


Iz HMD-a je ranije stigla najava kako pripremaju i nove pametne telefone te tablet računala s Androidom pod Nokijinim brendom, a koji bi se u prodaji trebali pojaviti tijekom prve polovice 2017. godine.

Moguće je kako ćemo premijeru bar neki od njih imati priliku vidjeti tijekom sajma Mobile World Congress u Barceloni krajem veljače.

Više:Engadget