PRIDRUŽITE IM SE

Više od dva milijuna korisnika testira Windows 10

30.01.2015 u 11:07

Bionic
Reading

Microsoft je ovih dana objavio svoje poslovne rezultate, a u sklopu toga su u kompaniji rekli kako nadolazeći operativni sustav Windows 10 testira više od dva milijuna ljudi. Novi model razvoja sada bilo kojem entuzijastu omogućava pristupanje Insider programu te instalaciju operativnog sustava u njegovom Technical Preview izdanju

Povećano zanimanje je sasvim sigurno izazvalo predstavljanje novih mogućnosti ovog OS-a pa je tako u svega šest dana Insider programu pristupilo više od 300 tisuća novih korisnika. Neke od mogućnosti koje će zanimati potrošače su dodatak virtualnog asistenta Cortana, Continuum značajka, hibridni Start izbornik i drugo.

Kompanija se odlučila na ovakvo testiranje kako bi prikupila što je moguće više povratnih informacija i popravila stvari prije nego sustav ugleda svjetlo dana u konačnom obliku. To 'finalizirano' izdanje ne znači da će kompanija tek redovito nadograđivati sustav sigurnosnim zakrpama i sl. već će 'desetka' nerijetko biti nadograđivana s novim mogućnostima te polirana, onako kako to budu tražili potrošači.


Pristupiti Insider programu je vrlo jednostavno, a priča o novom sustavu tek je počela