NIJE LOŠE

Vipnet s manjim prihodima, ali više korisnika

12.08.2013 u 12:02

Bionic
Reading

Vipnet je zabilježio rast broja pretplatnika, ali i pad broja prepaid korisnika

Vipnet je objavio poslovne rezultate za prvu polovicu 2013. prema kojima su ostvarili stabilne prihode, ali koji su za 2,1 posto manji u odnosu na godinu ranije.

No unatoč manjim prihodima, zbog manjih troškova poslovanja i većih ostalih prihoda, konsolidirana EBITDA ista je kao i godinu prije, odnosno operativna dobit porasla je za 2,9 posto.

'Ovakvi rezultati svoju objektivnu vrijednost dobivaju tek kada ih stavimo u kontekst kretanja na telekomunikacijskom tržištu u prvoj polovici 2013. Nastavljamo s fokusom na razvoj kompanije pa će četiri akvizicije poduzete u ovoj godini dati dodatni zamah brzorastućim segmentima poslovanja', rekao je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Istaknuli su kako bilježe veći broj korisnika u svim segmentima. Tako je broj kućanstava koja koriste Vipnetove fiksne komunikacijske i TV usluge u prvom je polugodištu ove godine porastao na 179,3 tisuće, što je za 15,9 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Broj fiksnih broadband linija je u odnosu na prvo polugodište 2012. porastao za 25,6 posto, dok je broj fiksnih glasovnih usluga u istom razdoblju porastao za 24,3 posto. Kombinacijom usluga kabelske televizije, IPTV-a i satelitske televizije, Vipnet je u prvom polugodištu ove godine ostvario porast od 9,8 posto.

Istaknuli su i kako je broj pretplatnika mobilne telefonije porastao za 4,3 posto, dok je broj prepaid korisnika smanjen za 9,2 posto. Ukupno tako Vipnet ima 1,9 milijuna korisnika u mobilnoj mreži.

Na kraju su još istaknuli i smanjenje investicija u odnosu na isto razdoblje prošle godine zbog završetka izgradnje poslovno-tehnološkog centra na Žitnjaku.