ZA ZNANOST

[VIDEO] Ovaj je YouTuber razbio auto samo da bi isprobao novu opciju na iPhoneu 14

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 22.09.2022 19:07
  • Objavljeno 22.09.2022 u 19:07
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: TechRax

TechRax je zalijepio iPhone 14 na naslonjač za glavu na vozačkom mjestu Mercury Grand Marquisa iz 2005. i daljinskim upravljačem automobil zabio u hrpu starih vozila

Apple je nedavno izbacio najnoviju seriju pametnih telefona koji sa sobom donose hrpu značajki, uključujući mogućnost prepoznavanja sudara. Dok svi pričaju o Dynamic Islandu, youtuber TechRax odlučio je iz prve ruke isprobati može li novi iPhone zbilja prepoznati sudar.

Telefon, inače, detekciju sudara pomoću žiroskopa, mikrofona i barometra može prepoznati nagle promjene te koji, bar prema dosadašnjim testovima, ne reagira na 'lažne' udare vozilom.

Drugim riječima, za isprobavanje ove značajke najbolje bi bilo ubaciti iPhone u scenarij pravog sudara, no s obzirom da se radi o vrlo opasnoj situaciji, malo tko je Appleovu značajku htio isprobati na svojoj koži.

Izvor: Društvene mreže / Autor: TechRax

TechRax je ovome doskočio stavljanjem uređaja u stari automobil kojim je upravljao pomoću daljinskog upravljača te ga, kao što se može vidjeti u videu, ubrzao i zabio u hrpu starih automobila. 'Žrtvovani' sedan Mercury Marquis iz 2005. uspješno se zabio u hrpu drugih auta i samim time aktivirao novu Appleovu značajku.

  • +7
  • +4

iPhone 14 slike uređaja

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Funkcija prvo pokušava komunicirati sa vlasnikom te nakon dvadeset sekundi prije pozivanja hitne službe. YouTuber je čak dvaput zabio auto u hrpu i iPhone se aktivirao u oba slučaja. Značajka, podsjetimo, ako je aktivirate javlja hitnoj pomoći da ste bili u sudaru, nakon čega im šalje koordinate mjesta na kojem se nalazite.