PROGNOZA

Već su krenule glasine: Svaki idući iPhone mogao bi dobiti ovu zanimljivu novost

19.09.2022 u 10:15

Bionic
Reading

Analitičar zaslona Ross Young tvitnuo je kako očekuje da će Dynamic Island postati standardnom značajkom na svim pametnim telefonima koje će Apple predstaviti 2023. godine

Cjelokupna linija iPhonea 15 navodno će dobiti Dynamic Island, značajku koju sad ima samo iPhone 14 Pro.

Riječ je o značajki koja je zamijenila zubić u vrhu zaslona, a koja uz pomoć softvera mijenja oblik kako bi prikazala obavijesti i ostale informacije o aplikacijama.

  • +13
iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Analitičar zaslona Ross Young tvitnuo je kako očekuje da će Dynamic Island postati standardnom značajkom na svim pametnim telefonima koje će Apple predstaviti 2023. godine.

Pritom će navodno zadržati zaslon ProMotion s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz samo na izdanjima Pro jer opskrbni lanci ne mogu podržati uvođenje te značajke na jeftinijim modelima. Na tim bi se modelima ona mogla naći tijekom 2024. godine.

Širenje Dynamic Islanda na cjelokupnu liniju iPhonea ima smisla jer bi Apple time potaknuo razvojne programere na izradu značajki koje se na nju oslanjaju.

Nakon što postane dostupno izdanje operativnog sustava iOS 16.1 Dynamic Island će također biti kompatibilan s API-jem Live Activities, piše Engadget.