"ANNIVERSARY UPGRADE"

Velika nadogradnja Windowsa 10 stiže 2. kolovoza

30.06.2016 u 09:06

Bionic
Reading

Najavljena na ovogodišnjoj konferenciji BUILD, sljedeća velika nadogradnja za Windows 10 stiže 2. kolovoza, napominju iz Microsofta, povodom godišnjice lansiranja ovog operativnog sustava koji je već instaliran na 350 milijuna uređaja širom svijeta

Iz Microsofta navode kako Windows 10 bilježi 135 milijardi sati korištenja, od čega 19 milijardi sati otpada na igranje video igara. Kako je ranije već bilo riječi na BUILD konferenciji, nadogradnja donosi brojne nove mogućnosti za privatne i poslovne korisnike. Posebno se izdvajaju Windows Ink, unaprijeđenja Cortane i internetskog preglednika Edge kao i sigurnosna unaprijeđenja.

'Prema istraživanjima više od 70 posto ljudi koristi kemijsku olovku više od jednog sata dnevno te Windows Ink omogućuje brzo i jednostavno pisanje bilješki u digitalnom svijetu kao i Smart Sticky Notes za lako memoriranje dnevnih obveza. S druge strane preglednik Edge donosi više unaprijeđenja za uštedu energije, ekstenzije kao što su Pinterest, Pin It Button ili Amazon Assistant te novosti vezane uz strukturu stranice. Istovremeno su unaprijeđene i sigurnosne postavke, pa Windows Hello funkcionalnost omogućuje jednostavnu prijavu za Windows aplikacije i web stranice putem Microsoft Edge-a, prvog preglednika koji podržava biometriku dok Windows Defender sada uključuje opciju automatskog zakazivanja brzog skeniranja računala', stoji u priopćenju.

Na ovoj nadogradnji Microsoft planira početi i prodavati svoj najmoderniji OS u njegovom 'planiranom' izdanju. Windows 10 moguće je besplatno preuzeti na postojećim valjanim licencama Windows 7 i Windows 8.x računala još do 29. srpnja ove godine.