moćan android

Propustili smo kroz šake Samsung Galaxy S10 i oduševljeni smo. Ovo je šest razloga zašto ga i vi morate imati

16.04.2019 u 06:00

Bionic
Reading

Najnovija uzdanica iz Samsunga stigla je i na naše tržište, a mi vam donosimo šest razloga zbog kojih je vrijedan vaše pažnje

Samsung je nedavno predstavio novi flagship uređaj Galaxy S10, a mi smo uhvatili priliku te saznali što ga čini boljim od većine drugih Androida na tržištu. Donosimo vam šest razloga zbog kojih bi vaš sljedeći Android mogao biti upravo on.

Impresivan ekran

Velik je broj razloga zbog kojih je Samsungova Galaxy S10 serija najbolja do sad, a prvi je njegov zaslon. Korejski proizvođač zaobišao je ove godine standardni urez za kameru koji se koristi na monogim smartphonima. Samsung Galaxy S10 ima zaslon koji se obavija oko rubova te umjesto 'zubića' ima samo jednu rupicu za kameru smještenu na gornjem desnom dijelu uređaja. Dinamički AMOLED panel na Galaxy S10 seriji prvi je takav u svijetu, kao što smo i očekivali od Samsunga, a urez za kameru nije toliko nametljiv kao što su mnogi pretpostavljali..

  • +6
Samsung S10 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Veličina - zlatna sredina

Jedna od najčešćih zamjerki modernim uređajima uglavnom je vezana uz cijenu i veličinu. Upravo zbog toga Samsung Galaxy S10 dolazi s ekranom dijagonale od 6,1 inča, stvorivši zlatnu sredinu između velikog 6,4-inčnog ekrana na S10+ i kompaktnog 5,8-inčnog ekrana na S10e. Konačna odluka ovisi o ukusu i zahtjevima samog kupca, no valja naglasiti da S10 pogađa ravnotežu između prostranog ekrana i kompaktne forme.

  • +11
Novi Samsung Galaxy S10 serija Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Moćan procesor

Samsung Galaxy S10 stiže s procesorom Exynos 9820 (8 nm) koji, prema proizvođaču, pruža mogućnost snimanja 8K videa, LTE brzine do 2Gbps te podršku za UFS 3.0. Prema rezultatima testiranja, veliki Galaxy S10+ i Galaxy S10 spadaju među najbrže Androide na tržištu. Sve ovo znači da nova Galaxy S10 serija zahvaljujući procesorskoj snazi garantira munjevite performanse u najzahtjevnijim aplikacijama i najmodernijim videoigrama.

Izvrsne kamere

Samsung Galaxy S10 serija jako je dobro rješenje za ljubitelje mobilne fotografije. Primjerice , Samsung Galaxy S10+ ima ima stražnju kameru s čak tri objektiva koji pored izvrsne HDR10+ tehnologije pružaju mogućnost snimanja impresivnih panoramskih snimki. Na stražnjoj strani uređaja nalazi se sustav od tri kamere: 12 MP telefoto kamera, 12 MP širokokutna kamera te, konačno, 16 MP ultraširoka kamera. Samsung je također naglasio da pored samog hardvera uređaj pruža niz zanimljivih softverskih funkcija, poput fokusa uživo i 123° stupnja polja snimanja, što je najbliže onome što ljudsko oko vidi i što današnja tehnologija na pametnim telefonima dopušta. Prednja kamera na Galaxy S10+ ima rezoluciju 10 MP i automatski HDR10+ namijenjen snimanju vrlo živopisnih selfieja.

Senzor za otisak prsta unutar ekrana

Samsung Galaxy S10 I Galaxy S10+ opremljeni su superbrzim senzorom za otisak prsta smještenim ispod ekrana, a on prepoznaje prst u samom trenutku pritiska. Samsungov senzor radi na principu ultrazvučne tehnologije te prati trodimenzionalne konture vašeg prsta za ekstra precizno očitanje. Drugim riječima, ako vam otključavanje uređaja licem nije baš drago, Galaxy S10+ i S10 imaju izvrsnu i vrlo preciznu alternativu.

Bežično punjenje kao nikad dosad

Samsung Galaxy S10 serija ima vrlo zanimljivu značajku koja pored već brzog bežičnog punjenja pruža dodatnu razinu iskoristivosti - Wireless PowerShare (Bežično punjenje drugih uređaja). Nova serijamože bežično puniti druge uređaje, s time da oni ni ne moraju biti pripadnici serije Galaxy pametnih telefona, već i primjerice Galaxy Watch sat ili Galaxy Buds bežične slušalice, pa čak i uređaje drugih proizvođača. Bilo koji uređaj kompatibilan sa standardom Qi može se puniti jednostavnim aktiviranjem značajke Wireless PowerShare i oslanjanjem na stražnju stranu uređaja iz Galaxy S10 serije. Ne dvojimo da će ova opcija biti jako popularna na tulumima kada uređaji vaših prijatelja ostanu na niskim postocima baterije. Ako se bojite da će Wireless PowerShare isprazniti i bateriju Galaxyja S10+/S10/S10e (kapaciteta 4100 mAh/3400 mAh/3100 mAh) ne brinite se - funkcija se automatski gasi čim baterija uređaja dosegne 30 posto.