TRI GLAVNA GOVORNIKA

Uskoro počinje Bug Future Show 2016, a evo što donosi

19.01.2016 u 07:37

Bionic
Reading

U četvrtak, 28. siječnja, kino Europa će u deset sati ujutro po treći puta otvoriti vrata geekovima, techijima, IT-jevcima i ostalim zaljubljenicima u digitalno - krenut će Bug Future Show 2016

Organizatori su pripremili niz predavanja, panel-rasprava, live intervjua, video-projekcija, interaktivnih točaka, nagradnih natječaja i drugih zabavnih i informativnih sadržaja

Predstavljena su tri glavna govornika. Prvi će na scenu stupiti gost iz SAD-a, Shawn G. DuBravac, koji će (na engleskom jeziku) govoriti o budućnosti u svijetu digitalno određenih objekata te ponuditi odgovor na pitanje hoćemo li, nakon internetizacije stvari, internetizirati i same sebe i hoće li Internet-of-Me izbrisati sve postojeće vremenske zone.

DuBravac je jedan od čelnih ljudi tehnološkog sajma CES te autor New York Timesovog bestselera 'Digital Destiny: How the New Age of Data Will Transform the Way We Work, Live, and Communicate'.


Poduzetnik i bivši političar Goranko Fižulić iznenadit će nas ekspertizom u području 3D printanja iznenaditi. Održat će predavanje naslovljeno 'Sharing Economy u 3D printing eko-sustavu'.

Kako je model sharing economy, kao i servisi poput LikeFiguresa, omogućio svima na svijetu da proizvedu sve što zamisle i požele? Kolika je uopće danas vrijednost tržišta 3D printera i 3D printinga? Kolika će biti za pet godina? Hoće li i 3D printeri brisati međuljudske granice i vremenske zone? Koje stranputice priječe bržu komercijalizaciju ovog fascinantnog tehnološkog dostignuća i što ćemo sve printati u budućnosti? To su teme kojima će se baviti Fižulić.

U zadnjem bloku govorit će Toni Milun, zvijezdi domaćeg dijela YouTubea koja dokazuje kako matematika najmlađima može biti zabavna, zanimljiva i omiljena. 'I mama je digitalizirana, samo još to ne zna' naslov je njegovog predavanja, kojim namjerava razbiti - matematičkim dokazom - mit o digitalizaciji i objasniti nam kako će i naše mame profitirati od napretka tehnologije.

Pozivnice za ovogodišnji Bug Future Show su poslane, a ako ih želite i vi pišite na info@bfs.bug.hr

Više:BFS 2016