STIGLE APLIKACIJE DRAGON

Upravljajte iPhoneom na hrvatskom

10.10.2012 u 15:11

Bionic
Reading

Dragon Dictation i Search, aplikacije za iPhone, iPod Touch i iPad tvrtke Nuance Communications koje omogućuju glasovno upravljanje tim uređajima, besplatno možete preuzeti u Appleovu iStoreu

Trebale bi korisnicima operativnog sustava iOS omogućiti brže i jednostavnije slanje poruka SMS-a i elektroničke pošte, objavljivanje statusa na Twitteru i Facebooku, pretraživanje interneta te obavljanje drugih aktivnosti izdavanjem glasovnih zapovijedi.

Dragon Dictation uskladiv je s novim izdanjem iOS-a. Dragon Search omogućuje glasovno pretraživanje te koristi specifičnu alatnu traku (Dragon Search Carousel), koja tijekom pretraživanja nudi brz pristup tražilicama (Google, Yahoo), drutšvenim mrežama (Twitter), kao i servisima online (Wikipedia, YouTube).

Obje aplikacije možete koristiti besplatno bez ograničenja. Preuzmite ih u App Storeu:

Hrvatska je time postala jedna od 40 zemalja u kojima su te dvije aplikacije dostupne za korisnike iOS-a.

Verzija za Androide trebala bi se pojaviti za otprilike tri mjeseca, a Nuance će otvoriti svoju platformu domaćim razvojnim programerima koji žele izraditi svoju aplikaciju, kako je najavio Reimund Schmald, direktor za mobilni marketing te tvrtke za regiju EMEA.

Tvrtka Nuance Communications inače je jedan od vodećih svjetskih proizvođača softvera. Osim za pametne telefone, radi aplikacije koje koriste prepoznavanje glasa za automobile, televizore, e-čitače, navigacijske uređaje...

Ta američka tvrtka zapošljava deset tisuća djelatnika u 35 ureda diljem svijeta. U 2011. godini imala je 1,4 milijarde dolara prihoda (gotovo osam milijardi kuna), od čega je najveći dio ostvaren u segmentu zdravstva.