MICROSOFT DEVICES

Upoznajte novu Microsoftovu stranicu za mobitele

23.09.2014 u 07:06

Bionic
Reading

Microsoft će, izgleda, uskoro potpuno prestati koristiti brend Nokia za svoje pametne telefone. Pokrenuli su vlastito web odredište za mobitele

Na Microsoft Devices ćete naći samo proizvode koje je napravio Nokijin odjel kojeg je Microsoft kupio. Izlistani su smartphonei i tablet računala iz linije Lumia, ali ne i Microsoftov Surface.

Prije dva tjedna u softverskom divu iz Redmonda počeli su se pripremati za napuštanje brenda koji je obilježio svijet mobitela. Uklonili su naziv Nokia iz nekih aplikacija, koje su preimenovane u Lumia aplikacije.

Zasad nema naznaka što bi se moglo dogoditi s brendom za Surface. Pričalo se kako su se koplja lomila oko toga hoće li zadržati ili Lumiu ili Surface. Kako se čini, Lumia je bolje prošla.


Uz proizvode s Windowsima i Windows Phoneom, na Microsoft Devices prisutna je i Nokia X s pratećim aplikacijama, kao i linija Asha, također s aplikacijama. Očekuje se kako će oba proizvoda uskoro biti dokinuta.

U sklopu dogovora o prodaji, Microsoft je ishodio pravo na nastavak korištenja naziva Nokia za pametne telefone koji su već u prodaju. Već ima dozvolu za korištenje tog naziva za mobitele, koja vrijedi deset godina.

Izvor:Neowin