ROG SWIFT PG278Q

Upoznajte Asusov opaki monitor za gejmere

28.09.2014 u 08:35

Bionic
Reading

Već neko vrijeme u gejmerskoj zajednici upoznatom s planovima grafičkog diva NVIDIA vlada iščekivanje G-Sync tehnologije. Osnovna ideja koja leži iza toga je prepuštanje grafičkoj kartici da sama odluči kada će se osvježiti sadržaj ekrana - onaj tren kada je sljedeća sličica animacije spremna za prikaz. Zvuči jednostavno? Svakako, no na izvedbu od prve prezentacije je valjalo čekati gotovo godinu dana i računalni ekran ASUS ROG Swift PG278Q

Posrijedi je prvi WQHD G-Sync računalni ekran za gejmere, koji zahvaljujući tehnologiji grafičkog diva pruža fenomenalan prikaz sadržaja. Recenzenti koji su imali sreće igrati se s ovim ekranom redom navode kako uređaj valja vidjeti uživo kako bi se cijenilo smanjenje 'štucavica' na ekranu i kvaliteta prikaza.

Što se tehničkih karakteristika tiče, Asusov monitor je dijagonale 27", uz panel razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela s W-LED pozadinskim osvjetljenjem te omjerom stranica 16:9. Mnogima se neće svidjeti činjenica da je riječ o TN tipu ekrana, no uz vrijeme odziva od 1ms te refresh rate od 144Hz (Turbo tipkom je moguće prebacivati između osvježenja od 60Hz, 120Hz ili 144Hz).


Kompanija je nedavno otkrila i prvi video promotivni uradak za ekran, u kojem se može uočiti zanimljiv dizajn uređaja te osnovne karakteristike:

Upoznajte Asusov opaki monitor za gejmere