NOVE ZNAČAJKE

Umjetna inteligencija reći će vam što ste propustili tijekom sastanka na Zoomu

07.09.2023 u 10:05

Bionic
Reading

Zoom AI Companion bi trebao biti ugrađen u sve što je ponuđeno na toj platformi, uključujući timske razgovore, sastanke, pozive, e-poštu i ostalo, a u planu su i nove značajke

Zoom AI Companion novo je ime alata generativne umjetne inteligencije kojeg će platforma za video pozive ponuditi svojim korisnicima.

Alat bi, prema najavama iz Zooma, trebao značajno proširiti svoje mogućnosti tijekom jeseni i biti dostupan bez dodatnih troškova ako već plaćate uslugu videosastanka.

Zoom AI Companion bi trebao biti ugrađen u sve što je ponuđeno na toj platformi, uključujući timske razgovore, sastanke, pozive, e-poštu i ostalo, a u planu su i nove značajke.

Neke od njih će biti dostupne odmah, druge tijekom nadolazećih nekoliko mjeseci. Primjerice, jedna od novih značajki trebala bi vam omogućiti brzo nadoknađivanje propuštenog ako kasnite na sastanak na Zoomu, postavljanjem pitanja putem bočnog panela.

Nakon sastanka možete dobiti snimke s istaknutim dijelovima i poglavljima, kao i automatski generirane sažetke sastanka (ako domaćin sastanka uključi te značajke, naravno).

Do proljeća Zoom AI Companion bi trebao moći pružiti povratne informacije u stvarnom vremenu o svojoj percepciji vaše izvedbe na sastancima, kao i podučavati vas vještinama razgovora i prezentiranja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Zoom

Ostale nadogradnje uključuju generativno sažimanje za Team Chat, dostupno tijekom idućih nekoliko tjedana, što bi trebalo pomoći pri nadoknađivanju praćenja dugih razgovora.

Do početka 2024. moći ćete automatski dovršavati rečenice i zakazivati ​​sastanke iz chata. Bit će dodane i druge značajke za pripremu sastanka, izvješćivanje i drugo.

Zoom AI Companion će prema početnim postavkama biti isključen. Tko god upravlja korisničkim računom bit će zadužen za njegovo uključivanje.

U Zoomu tvrde kako ne koriste korisničke audio, video ili druge materijale za obuku svoje umjetne inteligencije. U tu svrhu koriste vlastite velike jezične modele, kao i Llama 2 tvrtke Meta Platforms, OpenAI i Anthropic, piše CNet.